BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR’DA
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeni bir strateji dönemi başladığını söyleyerek, “Kahraman askerlerimiz, özel kuvvetlerimiz teröre dağlarda göz açtırmıyor” dedi.
Kurban Bayramını geçirmek üzere Afyonkarahisar’a gelen Bakan Eroğlu, partisinin düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Törende müjde verme geleneğini sürdüren Eroğlu, Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı olmak üzere AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba ve Halil Ürün ile birlikte 6 yatırım müjdesi daha verdi. Müjdeleri açıklamadan önce gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Eroğlu, Türkiye’de her alanda önemli değişim ve büyük değişimler yaşandığını söyledi. Terörle mücadelede yeni bir strateji oluşturulduğunu anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: “Bu konuda ne gerekiyorsa yapılıyor. Tabiiki terör örgütünün ne olduğu malum. Örgüt, Türklerin olduğu kadar Kürtlerinde düşmanıdır. Türklerinde düşmanıdır. Maksatları Türkiye’nin yükselişini önlemek, bir takım güçlerin maşası olmaktır. Bunları zaman içerisinde bitireceğiz. Türkiye gelişiyor. Yabancı ülkeler her türlü girişimi yapıyor” 50 MİLYAR DOLAR İLE ÇİN’DEN SONRA İKİNCİ SIRADAYIZ
Merkez Bankası’nın kasasında altınla birlikte 120 milyar dolar rezervli olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün dünyadaki ülkelerin borç tutarı ABD’nin bütçesinin yüzde 96’sı kamu borcu. Borç yükü açısından en iyi enflasyonu yenen bir ülke olarak daha da büyüyoruz. Aynı zamanda sağlık sistemi, ambulans sistemi beş bin 100 adet hastane kuruldu. İstediği yerde muayene olunuyor. En iyi sistem bizde.” Geçmişte toplanan bütün vergilerin yüzde 87’sinin faiz ödemesine gittiğini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geriye yatırım yapacak para kalmıyordu. 50 milyar dolar ile Çin’den sonra ikinci sıradayız. Büyük hedeflerimiz var, millet için varız. 50 yıl geriden gelmeye devam etsinler biz koşmaya devam edeceğiz. Milli eğitimde yatırım geçen sene 40 milyardır. Şimdi 65 milyar liraya çıktı. Eğitimli bir nesil yetiştirdiğin zaman geleceğe daha emin bakabilirsin. Bazıları güvenemiyorlar bunlara teslim mi edeceksiniz diyorlar. Makamlar gelip geçici kazık çakacak halimiz yok, elbette bu gençlere koltuğu bırakacağız.” AÇIKLANAN MÜJDELER
Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar için Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ile birlikte toplam değeri 30 milyon TL olan 6 projeyi Kurban ve Cumhuriyet Bayramı müjdeleri olarak açıkladı. Bugüne kadar 79 müjdenin verildiği Afyonkarahisar’da müjde sayısının 85’e çıktığını kaydeden Eroğlu, müjdeleri açıkladı.
Buna göre müjdeler şöyle: Çay ilçesinde tarım arazilerini suya kavuşturacak Çay Karamık Barajı ve Sulaması Projesi. Bu ay içinde ihalesi yapılacak olan proje sayesinde 3 bin 960 dekarlık tarım arazisi suya kavuşacak. 15 milyon liraya maledilecek proje, bölgede yıllık 2 milyon 400 bin liralık gelir artışı bekleniyor. İkinci müjde Şuhut ilçesine temeli atılacak Şuhut Adalet Sarayı. Duruşma salonları, seçim müdürlüğü, baro ve avukat bekleme salonları ile diğer birimler yer alacağı proje, 2 milyon 121 bin liraya malolacak. Bir yıl iki ay gibi bir sürede tamamlanması hedeflenen adliye sarayı 3 bin 227 metrekarelik alana sahip olacak. Üçüncü müjde olarak Afyonkarahisar merkeze bağlı Işıklar beldesine yaptırılacak ilköğretim okulu. İhalesi 5 ay önce yapılan ve 13 Temmuz’da sözleşmesi imzalanarak inşaatına başlanan okulun bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 15 derslikli okulun bin milyon 230 bin liraya tamamlanarak bakanlığa devredilecek. Ayrıca Sinanpaşa İlçesi Hükümet Konağını, Kızılören İlçesi Göleti ve Sulaması Projesi ile İscehisar Adalet Sarayı müjdesi verilirken bu müjdelerinde toplam maliyetinin yaklaşık 9 milyon TL’yi bulacağı aktarıldı.
Törende ayrıca, Afyonkarahisar’a bağlanmak istediklerini söyleyen Dumlupınar Belediye Başkanı Derviş Kavak, Bakan Eroğlu’na 03 Dumlupınar yazılı araç plakası hediye etti.