Tarihte ilk defa bir bakan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı tarafından kabul edildi.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Beyaz Saray’da Trump ile görüşerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajlarını iletti. Görüşmede S400 konusunun da gündeme geldiğini vurgulayan Albayrak, "Benim başkan düzeyinde görüştüğümüz konularda aldığım intiba gayet olumlu, yapıcı… Türkiye'nin ihtiyaçlarına dayalı S400'le alakalı süreçleri gayet makul bir şekilde dinleyip olumlu bir anlayış içinde bir bakış açısı sergilediğini gözlemlediğimi ifade edebilirim" dedi. İşte son dakika görüşmesinde gündeme gelen konular...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, IMF-Dünya Bankası ve G20 toplantıları için geldiği ABD'de Başkan Donald Trump ile görüştü. Bakan Berat Albayrak, "Mesajlarımızı ilettik, kendilerinden gayet pozitif bir geri dönüş aldık, gerekli mesajları da Türkiye'ye dönünce sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz" dedi.





TAİK-ATC tarafından 37'ncisi düzenlenen 'İşe Dönüş' temalı konferans çerçevesinde Washington'da gazetecilerle buluşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD temasları hakkında bilgi verdi. Pazartesi günü iki tane programı olduğunu söyleyen Albayrak,

"Bir tanesi Beyaz Saray'da Hazine ve Ticaret Bakanlığı'yla ilişkili muhataplarımızla görüşmelerdi. 20 milyar dolarlık ticaret hacminin 75 milyar dolara taşınmasıyla ilgiliydi. Öncesinde dar çerçevede toplantı yapıldı, sonra ABD Başkanı bizi kabul etti. Cumhurbaşkanımızın bazı mesajları vardı, onları kendisine ilettik. Gayet pozitif, olumlu, yapıcı bir görüşme gerçekleşti." dedi.



S400'DE ANLAYIŞLI BAKIŞ AÇISI SERGİLEDİ



Görüşmede S400 konusunun da gündeme geldiğini vurgulayan Albayrak, "Benim başkan düzeyinde görüştüğümüz konularda aldığım intiba gayet olumlu, yapıcı… Türkiye'nin ihtiyaçlarına dayalı S400'le alakalı süreçleri gayet makul bir şekilde dinleyip olumlu bir anlayış içinde bir bakış açısı sergilediğini gözlemlediğimi ifade edebilirim" dedi.  



Kaynak: SABAH Gazetesi