ING BSL 6. haftasında Bahçeşehir Koleji'ne konuk olan temsilcimiz ING Sigorta Afyon Belediye, rahat başladığı karşılaşmada son çeyrekte zorlansa da sakatlıktan sonra ilk kez süre Chris Wright'ın performansıyla krizi geçerek karşılaşmadan 76-70 galibiyetle ayrıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

ING BSL 6. haftasında Bahçeşehir Koleji'ne konuk olan temsilcimiz ING Sigorta Afyon Belediye, rahat başladığı karşılaşmada son çeyrekte zorlansa da sakatlıktan sonra ilk kez süre Chris Wright'ın performansıyla krizi geçerek karşılaşmadan 76-70 galibiyetle ayrıldı.



Sakat Kaitys Evaldas'tan yoksun oynayan, bir diğer sakat Chris Wright'ı Pako Cruz'un 5 faulle kenara gitmesi üzerine oyuna alan Afyon büyük bir sürpriz gerçekleştirerek güçlü rakibini deplasmanda yenmeyi başardı. Karşılaşmada Egemen Güven de 14 sayı, 11 ribaundla double double yaparak galibiyetteki bir diğer etkili isim oldu.



Karşılaşmaya tutuk başlayan Bahçeşehir karşısında Afyon müthiş bir başlangıç yaptı. Bahçeşehir karşılaşmanın 4. dakikasında hiç sayı üretemeyen ilk beşinde komple değişikliğe gitti. 5.dakikanın sonunda skoru 15-0 getiren Afyon karşısında Bahçeşehir 7 de top kaybı yaparak karşılaşmaya kötü başladı. Alex Perez'le 04.43 de ilk sayılarını kaydeden Bahçeşehir devamında hücumda daha iyi olmaya başladı. Afyon zayıf savunma yapan rakibi karşısında pota altında yakaladığı ritmi sürdürdü ve çeyreği 21-10 önde tamamladı.



İkinci çeyreğe de aynı beşle başlayan Bahçeşehir savunmayı da yukarı çekerek rakibinin kolay sayı bulmasını önlemeye çalıştı. Ancak içeri kolay katetmeye devam eden Afyon, skor üstünlüğünü korumaya devam etti. Egemen'den pota altında iyi yararlanan Afyon, ikinci şans sayılarıyla farkı korumaya devam etti.İkinci çeyrek 37-26 Afyon üstünlüğüyle geçildi.



İlk yarıda Bahçeşehir boyalı alanda 5/17 isabetle oynarken Afyon 15/25 ile daha isabetli oynadı. İlk çeyrek toplamda 9 top kaybı yapan Bahçeşehir ikinci çeyrekte hiç top kaybı yapmadı. Afyon ise ilk çeyrekte hiç top kaybı yapmazken ikinci çeyrekte 4 tane yaptı. Bahçeşehir ilk 5'inden sadece Alex Perez'den 6 sayılık katkı aldı.



Üçüncü çeyreğe de 9-2 seriyle başlayan Afyon farkı açmaya devam etti. Eirck Green'le yayın gerisinden yüzdeli olan Bahçeşehir,arka arkaya gelen üçlüklerle farkı hızla eritmeye başladı. Üçüncü çeyrek 50-47 Afyon'un üstünlüğüyle geçildi.



Son çeyreğe arka arkaya iki basket başlayan Bahçeşehir, 09.32 de skoru 51-50 getirerek ilk kez öne geçti .Macura ile cevap veren Afyon skor üstünlüğünü korumaya çalıştı. Burak Can ve Erick Green'i bu dakikalarda daha çok kullanan Bahçeşehir'e karşılık Afyon da karşılaşmanın en etkili isimlerinden Egemen Güven ve sakatlık sonrası ilk kez bu çeyrekte zorunlu olarak oynayan Chris Wright'ten yararlandı. 03.00 dakika kala Wright ile tekrar öne geçen Affyon akabinde yakaladığı seriyle skoru 68-63 getirdi ve Bahçeşehir'e molayı aldırdı. Mola dönüşü 20 saniyede 2 hızlı skor üreten Bahçeşehir 01.10 dakika kala skora tekrar dengeyi getirdi (68-68). Bahçeşehir'de Josh Owens 52 saniye kala 5. faulu alarak oyun dışı kaldı.Çizgiden gelen sayılarla öne geçen Afyon 16 saniye kala Leissner'le sayısıyla da farkı 4'e çıkardı. Bahçeşehir, 5 saniye kala Alex Perez'le hücum edemedi. ve karşılaşmayı 76-70 Afyon Belediye kazandı.



Öne çıkanlar...

Bahçeşehir Koleji: Erick Green 24 sayı-6 asist, Alex Perez 11 sayı-5 asist, Jamal Jones 11 sayı-5 ribaund

Afyon Bld: Jonathan 17 sayı-8 ribaund, Paul Leissner 17 sayı, Egemen Güven 14 sayı-11 ribaund