Türkiye'de vaka sayıları günlük 60 binlere dayanırken, ülke genelindeki hastanelerde B planları devreye giriyor.

Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

Türkiye'de vaka sayıları günlük 60 binlere dayanırken, ülke genelindeki hastanelerde B planları devreye giriyor.

Bu çerçevede, Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 'B planı' devreye girdi.

Prof. Dr. Özlenen Özkan, vakalardaki artış hızının böyle devam etmesi durumunda iki hafta içerisinde yoğun bakım ünitelerinin de yeterli olmayacağının öngörüldüğünü ifade ederek, yeni bir yoğun bakım alanı daha oluşturuldu.

Son dönemde mutasyonlu virüslerin görülmesi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasıyla birlikle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde pandemi 'B' planı oluşturuldu.

Entübe edilen hastalar için bir yıldır kullanılan tüm yoğun bakımların 3'te 1'i Kovid hastaları için ayrıldı. Vaka sayılarının artmasıyla yoğun bakımların yüzde 95'i doldu. Yoğun bakımların efektif kullanılması, çok acil olmayan ve yoğun bakım gerektiren ameliyatların ertelenmesi kararı alındı.

Afyonkarahisar'da da, Devlet Hastanesi bünyesinde yemekhane bölümüne yeni yoğun bakım ünitesi inşaatına başlandı. Hastanenin B Blok 6.katta, daha önce fizibilitesi yapılan, 3. seviye 30 yataklı yoğun bakım inşaatına başlandı. İnşaatın hızla devam ettiği ve bir kaç gün içinde sona ereceği bildirildi.

Afyon'daki hastanelerde yoğun bakım servislerinni duumlarına göre B planlarının hazır olduğu ve gerekli tedbirlerin alınacağı kaydediliyor.