Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde bulunan ve Türkiye'de birçok belediyeye örnek olan sofra tuzundan klor üreten  “Klor Üretim Jeneratör Sistemi” yurtdışı kurumlara da örnek oluyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde bulunan ve Türkiye'de birçok belediyeye örnek olan sofra tuzundan klor üreten  “Klor Üretim Jeneratör Sistemi” yurtdışı kurumlara da örnek oluyor.

 Son olarak Azerbaycan Devlet Su İdaresi olan Azer Su kurumundan;  Tenolojik Prosesler Daire Başkanı Cemil Babayev, Teknolojik Prosesler Şubesi İşletme Müh. Zahid Gasimov, İçme Suyu Ünitelerinin İşletme Müh. Elsan Kerimov, Plan Proje ve Teknik Şartname Hazırlama Bölümü Baş Müh. Elhan Guliyev ve Ceyranbatan İçme Suyu Arıtma Tesisi Müd. Yrd. Oruç Bayramov’dan oluşan heyet Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette, Azer Su yetkililerine Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürü İhsan Kahveci ve teknik ekibi eşlik etti. Sofra tuzundan klor üretilmesini sağlayan "10 kg/h kapasiteli Oksijen Bazlı Klor Üretim Jeneratör Sistem" hakkında bilgi paylaşımı yapılan ziyarette, bu sistem ile su içerisindeki zararlı olabilecek mikroorganizmaların yok edilme hızının 10 kat arttığı ve sudaki dezenfeksiyonun uzun süre devam etmesinin sağlandığını belirtildi.

Ayrıca daha önce kullanılan gaz klorlama sistemi sonlandırılarak, bu sistemde meydana gelen yan ürünler, su içerisindeki rahatsız edici tat ve kokuların ortadan kaldırıldığını ve gaz klordaki tesisat, nakliye ve depolamadaki yaşanan tehlikelerin bertaraf edildiğini belirtildi.

Afyonkarahisar  Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde bulunan, ön ozonlama sistemi, sofra tuzundan klor üretim sistemi ve 500 kwp güneş enerji santralinin bir arada bulunduğu Türkiye’deki tek İçme Suyu Arıtma tesisi olan İçme Suyu Arıtma Tesisimiz daha öncede bir çok İl ve Büyükşehir Belediyelerinin ziyaret gerçekleştirmesiyle örnek olmuştu.

 İçme Suyu Arıtma Tesisinde gerekli incelemelerde bulunan ve klor sisteminin işleyişi hakkında detaylı bilgi alan Azer Su yetkilileri kendilerinin de benzer bir proje üzerinde çalıştıklarını ve bu projeyi örnek alacaklarını ifade ettiler.