ABD'de gençler üzerinde yapılan araştırmaya göre zeki insanlar ortalama veya düşük zekaya sahip insanlara göre daha geç uyuyor.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler

ABD'de gençler üzerinde yapılan araştırmaya göre zeki insanlar ortalama veya düşük zekaya sahip insanlara göre daha geç uyuyor.

Konu üzerine araştırma yapan Londra Ekonomi ve Politika Üniversitesi'nde görevli Psikolog Satoshi Kanazawa uyku ile zeka ilişkisinin doğru orantılı olduğunu belirtiyor.



Ortaya çıkan verilere göre zeki insanlar düşün IQ'ya sahip insanlara göre daha aktif.

 

Yapılan çalışmalara göre IQ seviyesinin uyku saatiyle alakalı olduğu ortaya çıktı. Zeki insanlar düşük IQ'ya sahip olan insanlara göre geceleri daha aktif oluyor.



Huffington Post gazetesinde yer alan habere göre; Amerika'da gençler üzerinde yapılan araştırmalar, zeki insanların, ortalama veya düşük zekaya sahip insanlara göre daha geç uyuduklarını gösteriyor.



Konu üzerine araştırma yapan Londra Ekonomi ve Politika Üniversitesi'nden Psikolog Satoshi Kanazawa'ya göre de uyku ile zeka ilişkisi doğru orantılı. Ortaya çıkan verilere göre zeki insanlar için hayat herkes uyuduktan sonra başlıyor.



Bu istatistiklere göre işte zeka seviyesine göre insanların uyudukları saat aralıkları:

IQ seviyesi 75'in altında olanlar;

Haftaiçi: 23:41 -7:20

Haftasonu: 00:35 -10:09

 

IQ seviyesi 90 ile 110 arasında olanlar;

Haftaiçi: 00:10 -7:32

Haftasonu: 01:13 -10:14

 

IQ seviyesi 125 ve üzeri olanlar;

Haftaiçi: 00:29 -7:52

Haftasonu: 01:44 -11:07