Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın Türkiye'nin iç meselesi olduğunu belirterek diğer ülkeleri saygı duymaya davet etti.

Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın Türkiye'nin iç meselesi olduğunu belirterek diğer ülkeleri saygı duymaya davet etti.




Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde hazırlanan Kriter dergisine konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın yeniden cami olarak açılması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"AYASOFYA BİZİM İÇ MESELEMİZ"

Ayasofya'nın geçtiğimiz cuma günü Danıştay kararı ile birlikte müze statüsünden cami statüsüne çevrilmesi ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer." şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"FETHİN SEMBOLÜ"

"Burası, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethettiğinde ilk cuma namazını kıldığı ve fethin sembolü olarak camiye dönüştürdüğü bir mekândır.

Bu yüzden toplum hafızamızdaki yeri vazgeçilmezdir. 1934’te Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesi, milletimizin içini acıtan bir karardı. Ayasofya’nın tekrar asli hüviyetine kavuşturulması gerekiyordu. Danıştay, yapılan başvuru sonucu nihai kararı verdi.

 

"SAYGI GÖSTERMEK DÜŞER"

Danıştay’ın kararını hukuk devleti adına, maşeri vicdanı rahatlatma adına müspet bir adım olarak görüyoruz. Dava sürecinde içerden ve yurtdışından çıkan çatlak seslerin ise hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Ayasofya’nın statüsüyle ilgili nihai karar mercii başkaları değil Türk Milleti’dir. Bu, bizim iç meselemizdir. Diğer ülkelere de ancak alınan karara saygı göstermek düşer."



Kaynak: ensonhaber.com