Vali Mustafa Tutulmaz Avukatlar Günü kutlama mesajı yayımladı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine GökçeAfyonkarahisar'da AK Parti'nin Güçlü Kadın Adayı: Emine Gökçe

Vali Mustafa Tutulmaz Avukatlar Günü kutlama mesajı yayımladı:Ülkemizde 1958 yılından itibaren her 5 Nisan günü Avukatlar Günü olarak kutlanmaktadır. Adalet sistemimizin temel unsuru ve hak arayışımızın en önemli vesilesi olan tüm avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü'nü tebrik ediyorum.

Yargının temel ve vazgeçilmez unsurlarından biri olan “savunma” olmadan yargı bağımsızlığından söz edemeyiz. Savunma hakkının temsilcileri Avukatlar, vatandaşları hakları konusunda bilgilendiren ve haklarının korunmasında onları yönlendirerek yardımcı olarak toplumda, hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin yükselmesine vesile olmaktadır.

Avukatlarımız, toplumda barış ve huzurun korunmasında, vatandaş ile devlet ilişkilerinin güvenli bir biçimde sürdürülebilmesinde büyük katkı sağlamaktadır. Hukuk sisteminin en önemli unsurlarından biri olan avukatlık müessesesi ne kadar güçlü, ne kadar itibarlı, ne kadar ilkeli olursa, adaletin tecellisine o kadar katkıda bulunur.


Adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluk sahibi olan başta Afyonkarahisar Barosu Avukatları olmak üzere tüm avukatların 5 Nisan “Avukatlar Günü ”nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.