ATSO’NUN AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN FİNANSE EDİLEN YENİ PROJESİ FAALİYETE GEÇTİ

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

ATSO Başkanı Hüsnü Serteser yeni projeyi şu şekilde anlattı:

Avrupa Birliği hibeli Erasmus Plus Programı kapsamında KOBİ’lere Finans Yönetimi Eğitimi-KOBİ Akademisi isimli proje teklifimiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildiği tarafımıza bildirilmiştir. 220.210 Euro bütçe ayrılan projemiz Ocak 2018’de başlamış olup, 31 Aralık 2019 tarihinde sonlanacaktır dedi.

Başkan Serteser Proje’de yer alan yerel ortakların Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Başkent Üniversitesi, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfı ve MKV Danışmanlık Şirketi ve uluslararası ortakların ise Finlandiya’dan Turku Üniversitesi ve İspanya’dan MEUS-Valencia şirketi olduğunu belirtti.

KOBİ’lerin ekonomideki önemine değinen Hüsnü Serteser, Türkiye’deki istihdamın yüzde 90’ından fazlasını ve ihracatın ise yüzde 60’dan fazlasını KOBİ’lerin gerçekleştirdiğini söyledi. Bu rakamlar, KOBİ’lerin Türkiye ekonomisindeki önemli rolünü açıkça göstermektedir; diğer yandan bu denli önemli olan KOBİ’lerimizin elbette birtakım sorunları da mevcut dedi.

KOBİ’lerin öncelikli sorunu öz kaynak yetersizliği ve kredi teminindeki güçlüklerden oluşan finansal sorunlar olduğunu söyleyen ATSO Başkanı, yeni ekonomi ve küreselleşmenin şekillendirdiği dünyada ve ülkemizde KOBİ’ler, bir taraftan pazarda tutunabilme endişesi yaşarken diğer taraftan bu rekabete direnebilmek için yoğun çaba sarf etmektedirler. KOBİ’lerin böyle bir ortamda ayakta kalabilmeleri, sağlam bir öz kaynak yapısına sahip olmalarına ve mali bünyelerinin güçlü olmasına bağlıdır. Bu kapsamda projemiz ile KOBİ’lerimizin finansal yönetim sıkıntılarının giderilmesine yönelik birçok faaliyet gerçekleştireceğini belirtti.

Projenin içeriğinden bahseden Serteser: “KOBİ’lere Finans Yönetimi Eğitimi başlıklı projemiz kapsamında, Odamızda KOBİ Akademisi oluşturularak, Türkiye, İspanya ve Finlandiya’da KOBİ’lerin yeni iş fikirlerinin geliştirilmesine yönelik eğitimlerin verilmesi, girişimciler arasında bilgi transferi sağlanarak yeni iş geliştirmede ve iş kurmada karşılaşılan sorunlar ve engellerin çözümüne yönelik çalışmaların yapılması, diğer Avrupa ülkelerindeki potansiyel ticari partnerlere ulaşarak yeni iş olacaklarının geliştirilmesi, On-line Finansal Yönetim Modülü oluşturulması, KOBİ’ler için On-line Finansal Yönetim Eğitimi’nin verilmesi, Türkiye, İspanya ve Finlandiya arasında bilgi ve tecrübede transferi ağı oluşturulması gibi faaliyetler yapılarak İlimiz ve ülkemiz KOBİ’lerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağımız inancındayız.” dedi.