Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2023 yılının Mayıs ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in idaresinde, ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2023 yılının Mayıs ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten’in idaresinde, ATSO Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Toplantının açılışını yapan ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten “Meclisimiz’in Mayıs ayı olağan toplantısını açıyorum. Toplantımızın hepimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Toplantının ikinci ve üçüncü gündem maddelerinde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2023 yılı Nisan ayı karar özetleri oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2023 yılı Nisan ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.

Toplantının dördüncü gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sömer Yönetim Kurulu’nun 2023 yılı Nisan-Mayıs faaliyetlerine ilişkin sunum yaptı. Sömer’in ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının “Dilek ve Temenniler” bölümünde ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol, Afyonkarahisar Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi (Yeşil OSB) hakkında Meclis Üyeleri’ne sunum yaptı. Sunum sırasında Meclis Salonu’nda Merkez 2. OSB Müdürü S. Osman İnanır da hazır bulundu.

“Dilek ve Temenniler” bölümünde ATSO Meclis Üyeleri Mesut Tabak, Metin Balaban, M. Önder Artuk, Ahmet Gürel, Orhan Koç ve Yılmaz Memiş söz alarak Afyonkarahisar Merkez 2. OSB hakkında sorular sordu. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Merkez 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, soruları tek tek yanıtladı.

ATSO Meclis Başkanı Mustafa Ali Çelikten, “Biz iş insanları, planlama yaparken parametreler oluşturmak zorundayız. Bu nedenle sosyoekonomik verileri de dikkate almamız lazım. Ben Ankara Ticaret Odası için bir rapor hazırlamıştım. Türkiye’nin nüfusu 2007-2023 yılları arasında yüzde 20 arttı. İlimizin nüfusu ise aynı dönemde yüzde 6 oranında arttı. Türkiye’de iş üretme gücü kadar işgücümüz yok. Afyonkarahisar, hem göç alan hem de göç veren il konumundadır. Bu şartlar altında emek yoğun sektörlerden çok teknoloji ve bilişim yoğun sektörlere ağırlık vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Çelikten, katılımları dolayısıyla Meclis Üyeleri’ne teşekkür ederek toplantıyı kapattı.