Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Şubat ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin 2020 yılının Şubat ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “2020 yılının Şubat ayı Meclis toplantımıza hepiniz hoşgeldiniz. Sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Öncelikle hepinizin mübarek Regaib Kandili’ni kutluyorum. Bu kandil, ülkemize, İslam Alemi’ne ve tüm dünyaya barış ve huzur getirsin. Dün gece İdlip’te meydana gelen saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağolsun. İnşallah bundan sonra başka şehit haberleri gelmez” dedi.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 22 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Töreni hakkında da değerlendirme yapan Merdivenci, “Geçtiğimiz Cumartesi günü, Odamız için gurur verici bir gündü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Odamız tarafından düzenlenen Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Törenimiz’e katılmak üzere ilimize geldi. Sayın Hisarcıklıoğlu, Ödül Törenimiz’den önceki ziyaretleri çerçevesinde Odamız’ı da ziyaret etti. Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu’nun yerli ve milli üretim örneklerini incelemesi de firmalarımızı teşvik etmiştir. İnanıyorum ki ilimizden daha çok firma, yerli ve milli üretime katkı sağlayacak, mevcut üretim yapan firmalar da çalışmalarını en üst düzeye çıkaracaktır. Ödül Törenimiz, gerçekten bizler için son derece güzel geçti. Ödül Törenimiz’e katılan Sayın Valimiz, Sayın Bakanımız, Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu, Sayın Milletvekillerimiz ve il protokolümüz ile siz Meclis Üyelerimiz’e ve üyelerimize çok teşekkür ederiz. Yine Ödül Törenimiz’de ödül alan iş insanlarımızı ve sanayicilerimizi bu vesile ile gönülden kutluyor; başarılarının devamını diliyorum. Ödül Törenimiz dolayısıyla Sayın Başkanımız Hisarcıklıoğlu, memnun olduğunu belirtti ve bana ‘Sizin Ödül Töreniniz, bizim Genel Kurulumuz’dan daha güzel oldu’ dedi. Bu nedenle Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Serteser’i, tüm Yönetim Kurulu Üyelerimiz’i, Genel Sekreterimiz Ali Şenol başta olmak üzere tüm personelimizi kutluyorum. Kusursuz bir organizasyon oldu” ifadelerini kullandı.

Merdivenci, konuşmasına şöyle devam etti:“Bu hafta, 31’inci Vergi Haftası’nı kutluyoruz. Vergi vererek şehrimize ve ülkemize katkı sağlayan iş insanları ve sanayiciler olarak Vergi Haftası’nı kutluyorum. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır; bu konuda iş dünyamız ve sanayicilerimiz bilinçlidir. Ancak doğrudan ve dolaylı vergilerin yoğunluğu, tüm vatandaşlarımızı yormaktadır. Bu konuda iş dünyasının da taleplerine kulak verilmesi en büyük temennimizdir. TOBB Afyonkarahisar Kadın Girişimciler Kurulumuz, bizi gururlandırdı. Kurul Üyemiz Sayın Nilgün Yıldırım, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Batı Akdeniz’in Fark Yaratan Kadın Girişimcileri Yarışması’nda dereceye girdi. Kadın Girişimcilerimiz’i ve Nilgün Hanım’ı kutluyorum. Bu toplantımızda masalarınızın Ocak ayı Ekonomik Görünüm, 2019 Yılı Faaliyet Raporu, TOBB Ekonomik Forum Dergisi ile Finans Yönetimi ve Finansa Erişim kitapçığı bıraktık. Okuyup yararlanmanızı diliyoruz. Bugün İŞKUR İl Müdürümüz Sayın Ahmet Karakaya, Meclisimiz’i bilgilendirecektir. Şimdi Sayın Müdürümüz Karakaya’yı sunumunu yapmak üzere Meclis toplantı salonumuza davet ediyorum.”

Toplantının bu bölümünde İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ve İŞKUR Sözleşmeli İş ve Meslek Danışmanı Ayşe Tuğba Eyigören, ATSO Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. ATSO Meclis Üyeleri Ali İhsan Çiloğlu, Cemil Uluışık, Mesut Tabak ve Mustafa Kocaşaban, yapılan sunum hakkında soru ve görüşlerini dile getirdi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ise, İŞKUR’un iş insanları ve sanayicilerine sunduğu imkânlardan yararlanılması gerektiğini, bu konuda İŞKUR İl Müdürlüğü’nden de destek alınabileceğini belirtti. Serteser, “Hem istihdam konusunda, hem de diğer konularda birçok teşvik var. Bu teşviklerden faydalanmamız lazım. Bu konuda İŞKUR ve Odamız’dan yararlanabilirsiniz. İşbaşı eğitimi de bizim için çok önemlidir. İşbaşı eğitimi kalifiye eleman konusunda büyük katkı sağlıyor” dedi. İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya’nın ATSO Meclis Üyeleri’nden gelen soruları cevaplamasının ardından ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Karakaya ve ekibine teşekkür etti.

Toplantının ikinci gündem maddesine geçmeden önce, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Afyonkarahisar’ı anlatan ve geliri Afyon Eğitim Vakfı’na bağışlanacak olan Geçerken Uğradım filminin 28 Şubat’ta (bugün) vizyona gireceğini belirterek tüm Meclis Üyeleri’ni bu filmi izlemeye davet etti. Merdivenci’nin bu çağrısı üzerine ATSO Meclis Üyesi Ahmet Hikmet Dönerkaya,

tüm Meclis üyelerinin filmi aynı anda izleyebileceği bir gösterim yapılmasını istedi. Dönerkaya’nın talebi kabul edildi, yapılan oylamada Geçerken Uğradım filmi için ATSO Meclis Üyeleri’ne özel gösterimin Perşembe günü gerçekleştirilmesine karar verildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde 2020’nin Ocak ayı karar özetleri oybirliğiyle onaylandı.Toplantının üçüncü gündem maddesinde 2020’nin Ocak ayı Hesap Hülasası oybirliğiyle tasdik edildi.Toplantının dördüncü gündem maddesinde ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Sait Evrenkaya, Yönetim Kurulu’nun Ocak-Şubat 2020 faaliyetleri hakkında sunum yaptı.Toplantının son maddesi olan “Dilek ve Temenniler” kısmında ATSO Meclis Üyesi Ali İhsan Çiloğlu söz alarak görüşlerini dile getirdi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, “Regaib Kandilinizi kutluyorum. Ailelerinize, şehrinize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini diliyorum. İdlip’te bundan önce ve dün şehit olan kardeşlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum. İnşallah bir daha şehit haberleri duymayız. Büyüyen ve Gelişen Afyonkarahisar Ödül Törenimiz’de bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz’e, Sayın Bakanımız’a, Sayın TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, sayın Milletvekillerimize ve Sayın Belediye Başkanımız’a, ayrıca siz değerli Meclis Üyelerimize teşekkür ediyoruz. Ödül Törenimiz, en iyisi olsun istedik. Ödül Törenimiz’e yaklaşık, 700 üyemiz geldi. Sayın Başkanımız ve ekibi çok mutlu ayrıldılar” diye konuştu.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, toplantıda başka söz almak isteyen üyenin olmadığını belirterek katılan üyelere teşekkür etti ve toplantıyı kapattı.