Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 17 kişilik heyetle katıldı. 





Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Dr.Mehmet Sıtkı Merdivenci, Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Gül ve Ahmet Şükrü Köse, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Anlıak, Akif İşbilir, Ekrem Demirel, Fatih Şapcı, Hacı Sait Evrenkaya, Hayrettin Güzbey ve Yücel Albay, Meclis Üyeleri (TOBB Delegeleri) Adnan Demirel, Halit Özutku, Mehmet Kumartaşlı, Mehmet Tamer Günel, Metin İplikçioğlu ve M.Şükrü Genelioğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından TOBB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne iştirak etti.







Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Genel Sekreteri Mustafa Saraçöz, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun liderliğinde yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirtti. Oda ve Borsalar’ın bu çalışma temposuna şahit olduklarını belirten Saraçöz, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’i işaret ederek “Hüsnü Başkanım, sıkça görüştüğümüz bir Başkan’dır. Tempomuzu bilir” dedi.

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Danışmanı H. Çağlayan Dündar da TOBB’un Kalite ve Akreditasyon Sistemi’ni anlatırken, “Hüsnü Başkanım burada olduğu için Afyonkarahisar’dan örnek vereyim. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akreditasyon Sistemimiz’deki 5 yıldızlı Odalar’dan birisi. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın verdiği hizmet, Londra veya Berlin’deki Oda ile aynı. Biz hizmet kalitesinin daha da artması için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

TOBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Genel Müdürü Saygın Baban da, MEYBEM’in çalışmalarının daha iyi tanıtılması için davet gelmesi durumunda Oda ve Borsalar’da sunum yapabileceklerini, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda böyle bir toplantı düzenlendiğini kaydetti.



13-14 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen TOBB Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 24’üncü Yasama Yılı Dönemi Başkanı Cemil Çiçek, “Karar Alma Süreçlerinde TOBB’un Rolü”; TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Ali Özcan, “Küresel Gelişmeler ve Türkiye”; Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli, “Kredi Garanti Fonu”; Protokol Ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat, “Finansal Yönetim”, TOBB MEYBEM Genel Müdürü Saygın Baban, “TOBB İştiraki MEYBEM”, TOBB ETÜ Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Bayar, “TOBB Tahkimi ve Arabuluculuk”; TOBB ETÜ Sürekli Eğitim ve Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Adnan Erbaş, “İş Hayatında İletişim”;  TOBB ETÜ SEM’den Serdar Bilecen, “Dijital İş Modeli: E-Ticaret”; TOBB ETÜ SEM’den Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ise “Etkili Yönetim Becerileri” başlıklarında sunum yaptı.

TOBB ETÜ Genel Sekreteri Dr. Gökhan Göksu da, TOBB ETÜ hakkında ayrıntılı bilgiler vererek Oda ve Borsa Camiası’nın katkı ve emekleri ile inşa edilen Üniversite’nin eğitim modeli ile örnek bir kurum olduğunu vurguladı.



TOBB Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri sırasında, ATSO heyeti bizzat rol model olarak ya da soru sorarak sunumlara etkin katılım sağlayan grup oldu. ATSO heyeti, sunumların ardından eğitimcilerle bir araya gelerek sohbet etti.

ATSO heyeti, Seminer’e katılan Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlker Gül, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uğur Fidan ve Meclis Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

ATSO heyeti, Seminer programında düzenlenen TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi ziyaretine de katılan ender Odalar’dan oldu. Proje Yönetim Birimi Müdürü M. Yusuf Kansız’dan bilgi alan heyet, TOBB ETÜ Teknoloji Merkezi’nin yaptığı çalışmaların Türkiye’nin bilim ve sanayideki geleceği için çok önemli olduğunu vurguladı.