ATSO KOBİ Akademisi’nin etkinlik takvimi çerçevesinde düzenlenen Zaman Yönetimi eğitiminde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, “Zaman, herkese eşit verilen bir servettir” dedi.

 

ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde Zaman Yönetimi eğitimi verildi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Güzbey, “Zaman, dünyadaki her bireyin eşit olarak sahip olduğu belki de tek servettir. Bu serveti verimli kullananlarla bu serveti israf edenler arasındaki fark, başarı ve başarısızlık olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi. 



BAŞARILI İNSANLARIN BOŞ ZAMANLARI YOK

Başarılı kişilerin hayatında “boş zaman” diye kavram olmadığını aktaran Güzbey, “Başarı kazanmış işadamlarının, devlet adamlarının, sporcuların hayatlarını incelediğinizde boş zaman diye bir kavramın olmadığını görürsünüz. Onlar için çalışma dışındaki zaman, kendilerini geliştirmek ve dünya genelinde kendi kulvarlarındaki örnekleri incelemek için fırsattır” ifadelerini kullandı.



UYKU SÜRESİ, ÇALIŞMA SÜRESİNE RAKİP

İnsan ömrü ile ilgili dikkat çekici bir ayrıntıyı da katılımcılarla paylaşan Güzbey, “İnsan ömrünün ortalama 75 yıl olduğunu varsayarsak, bu 75 yılın yaklaşık 30 senesinin çalışma faaliyeti ile geçtiğini görürüz. Ancak uyku süremiz, neredeyse çalışma süremiz kadardır. 75 yıllık ömrü olan bir insanın ortalama 27 yıl uyuduğu tespit ediliyor. Verilere böyle baktığımızda uykuda haddinden fazla geçen zamana üzülmemek elde değildir” diye konuştu. 



PLANSIZLIK, VERİMİ DÜŞÜRÜR

Güzbey, iş hayatında zaman yönetimi ile ilgili karşılaşılan sorunlara da dikkat çekerek “Tabii çalışma süresinde geçirdiğimiz zamanı da verimli kullanmamız gerekiyor. Hepinizin başına gelmiştir. Tam bir işe odaklanırken bir misafiriniz gelir. O misafir, yanınızda gereğinden fazla kaldığınızda yetiştirmeniz gereken işler yarıda kalır, gününüz verimsiz geçer. Sadece davetsiz misafirler değil, kendi plansızlığımız da işlerimizi yavaşlatır. Kendi plansızlığımızın temeli ise sosyal medya ve internet gibi mecralarda iş arasında gezinmemizdir” ifadelerini kullandı. 



ÖNCE KENDİMİZİ TANIMALIYIZ

Açılış konuşmasının ardından İletişim Uzmanı ve Profesyonel Koç Eren Gökyer, zaman yönetimi kavramının incelikleri hakkında bilgi verdi. Gökyer, “Zamanımızı yönetmek için önce kendimizi tanımalıyız. Kendimizi tanıdıktan sonra da ‘hayır’ diyebilmeli; planlamamızı kendimiz yapmalıyız” dedi. Eğitim, yaklaşık 3 saat sürdü.