Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, bu yıl 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceklerini belirtti.

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı. Protokol imza töreninde konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, girişimcilik kavramını çok önemsediklerini belirtti. Serteser, “İşletme kurmak isteyenlerin güncel bilgilerini heyecan ve azim duyguları ile birleştirmelerini önemsiyoruz. Ülkemizde girişimciliğin yaygınlaşması ile kaliteli ürün yelpazesinin artacağına, bununla birlikte ürünlerde yapılan yeniliklerin de daha çok gündeme geleceğine inanıyoruz” dedi.

Bu yıl 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceklerini kaydeden Serteser, “İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde geçen yıl 3 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi vermiştik. Bu eğitimlerde toplam 74 kişi belge almaya hak kazandı. Bu yıl Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri planlamasını yaparken sayıyı geçen yıla göre yüksek tuttuk. Bu sene boyunca 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne başvuru sürecinde bir değişiklik yapıldığını kaydeden Serteser, “Bu dönemki eğitimlerde çok önemli bir değişiklik oldu. Daha önce Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi almak isteyenler, bizim duyurumuzdan sonra Odamız’a geliyor ve mülakattan geçiyordu. Bu dönem ise KOSGEB’in hibe ve desteklerinden yararlanarak iş kurmak isteyenler, bu eğitimi almak için önce KOSGEB’in internet sitesine girerek E-Devlet üzerinden başvuru yapacak. Bu başvuruların, eğitimden 5 gün önce tamamlanması gerekiyor. Bizim bu seneki ilk Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimiz 18 Nisan’da başlayacak. Eğitime katılmak isteyenlerin 12 Nisan akşamına kadar E-Devlet’ten başvuru yapma mecburiyetini hatırlatmak isterim” dedi.

İMALAT SEKTÖRÜNE BÜYÜK DESTEK

Serteser, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi çerçevesinde 32 saatlik yoğun bir program uygulanıyor. Bu eğitimlerde Türkiye’de Girişimcilik, Girişimcilerin Özellikleri, Girişimcilik ve Yönetme gibi kavramlar öğretildiği gibi, proje yazma hakkında da çok önemli bilgiler veriliyor. Bu eğitimlerde devamsızlık yapanlar, KOSGEB’e başvurmak için gerekli olan sertifikayı alamıyor. Girişimci adaylarımızın devamsızlık yapmamaları arzu ediliyor. Eğitimin ardından iyi bir proje yazarak KOSGEB’e başvuran girişimci adayları, KOSGEB değerlendirmesinden geçince sektörü ile ilgili hibeyi almaya hak kazanıyor. Bu dönem, desteklerde geri ödeme kısmı kaldırıldı. Girişimci adaylarına bütün destekler hibe olarak verilecek. İmalat sektöründe düşük, orta ve yüksek teknolojili projelere, projelerin büyüklüğüne göre 50 bin liradan 360 bin liraya kadar hibe verilmesi öngörülüyor. İlimizin önde gelen sektörleri arasında olan et işlemeciliği, süt işlemeciliği ve lokum üretimi gibi alanlarda hibe alınması mümkündür. Bununla birlikte hizmet sektörüne de destek verileceğini söyleyebiliriz.”

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 2019 TEŞVİK PAKETİ VURGUSU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun birlikte açıkladıkları İstihdam Seferberliği 2019 Teşvik Paketi’ne de atıf yapan Serteser, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısı üzerine birlikte çalışarak İstihdam Seferberliği 2019 Teşvik

Paketi’ni meydana getirdi. Bu yeni teşvik paketinin kamuoyuna açıklanması ile birlikte Türkiye genelinde 2,5 milyon, Afyon’da ise 10 bin istihdam hedefiyle Valiliğimiz, Odamız, Borsamız, İŞKUR, SGK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilçelerdeki Oda ve Borsalarımız, birlikte çalışmalara başladık. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla bitiren girişimci adaylarımızın kendi paralarını kazanmalarının yanında istihdama katkı sağlamak amacıyla da çalışacaklarını düşünüyorum. Bu dönem 10 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi açmamızın nedenlerinden bir tanesi istihdama katkı sağlamak olacak. Bu vesileyle, işbirliği içinde olduğumuz İŞKUR İl Müdürlüğü’ne, KOSGEB İl Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞİNİ KURMAK İSTEYENLERE ÇAĞRI

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Karakaya ise “Düzenlediğimiz Girişimcilik Programları ile kendi işini kurmak ve geliştirmek isteyen herkese yardımcı olacağız. Bu programlar süresince katılan tüm kursiyerlere cep harçlığı veriyor, Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigortaları yapıyoruz. Program sonunda ise kendilerine sertifikalarını Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile beraber takdim ediyoruz. Bu vesile ile bizlere bugüne kadar desteklerini esirgemeyen Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

ATSO’DA BU YIL DÜZENLENECEK GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ TARİHLERİ

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 1/ 18-21 Nisan 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 2/ 27-30 Haziran 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 3/ 4-7 Temmuz 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 4/ 22-25 Ağustos 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 5/ 19-22 Eylül 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 6/ 10-13 Ekim 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 7/ 24-27 Ekim 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 8/ 14-17 Kasım 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 9/ 12-15 Aralık 2019 (Perşembe- Pazar)

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 10/ 26-29 Aralık 2019 (Perşembe- Pazar)