Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde tarıma dayalı yatırımlara ilişkin destekler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde tarıma dayalı yatırımlara ilişkin destekler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı bilgilendirme toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde düzenlendi.

ATSO hizmet binasındaki toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, “Ticaret Odamız, ticaretle iştigal eden bütün üyelerimizin ihtiyaçlarına göre belirli dönemlerde seminer, toplantı ve bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuyor. Bu toplantıları düzenlerken sizlere dağıtmış olduğumuz anket formlarını ve internet sitemizdeki anket formlarını esas alıyoruz. Eğitimlerimize katılımın artması da bizi mutlu ediyor. Biz bir tarım ülkesiyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı da katma değeri yükseltmek ve kendimize yetebilirlik amacıyla çeşitli destekler veriyor. Bu desteklerin anlatılması için böyle bir bilgilendirme toplantısı düzenledik” dedi.

Türker’in konuşmasından sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Naci Bahtiyar, “Kırsal Kalkınma Destekleri ile amacımız kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve gıda güvenliğinin güçlendirilmesidir” diye konuştu. Bahtiyar’ın ardından Ziraat Mühendisleri Metin Demir ve İsmail Serkan Kolcu, Kırsal Kalkınma destekleri ile ilgili sorulan soruları cevapladılar.