ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde İletişim ve Beden Dili Eğitimi verildi.

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinin sosyal ve ekonomik becerilerini geliştirmek için uyguladığı ATSO KOBİ Akademisi Etkinlik Takvimi çerçevesinde İletişim ve Beden Dili Eğitimi verildi.

“SİZLERE YARARLI OLMAK, BİZİ MUTLU EDİYOR”

Yoğun ilginin gösterildiği Eğitim’den önce açılış konuşması yapan ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, “Şirketlerimize yararlı olmak amacıyla eğitimler veriyoruz. Bugünkü katılım dolayısıyla ziyadesi ile mutluluk duyuyoruz. Sizlere yararlı olabilmek bizleri memnun ediyor. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız, Yönetim Kurulu Başkanımız Hüsnü Serteser’in bu konunun üzerinde durması ve Meclisimiz’in de bu konuda olumlu görüş bildirmesi ile eğitimlerimiz devam ediyor. Şirketlerimizin eğitim verilen konulardaki hassasiyetlerini algılıyoruz. Bu eğitimler önem arz etmekte, biz de üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM, İHRACAT VE İLETİŞİM

İletişimin önemli bir kavram olduğunu hatırlatan Türker, “Sözlerin bitiremediği cümleleri gözler söyler. İletişim ve beden dili hayatımızda çok önemli. Bir şirketin üretimi, ihracatı, yönetimi nasıl önemli ise, iletişim de önemli. Bu aynı zamanda bir bilimdalı. Yaptığımız hareketler, karşı tarafta bir intiba meydana getiriyor. Bu konuda da bilimden ve ilimden ne kadar yararlanabilirsek, şirketimize o kadar yararlı oluyoruz” dedi.

EĞİTİM 3 SAAT SÜRDÜ

Profesyonel Koç ve İletişim Uzmanı Eren Gökyer, katılımcılarla birebir sohbet ettiği İletişim ve Beden Dili Eğitimi’nde, ilk izlenimin önemine dikkat çekti. Gökyer, “Bir karşılaşmada, bir görüşmede ilk 90 saniye, iletişim tarzımızı belirleyen en önemli nokta. Biz orada iletişimimizi sağlıklı bir şekilde devam ettirmeye, aynı zamanda ona verdiğimiz değeri, kendimize verdiğimiz değeri ortaya koyuyoruz. Beden dilinin en temel noktalarından birisi ağzımızdan doğru olmayan kelimeler çıksa da, beden dilinin yalan söylememesidir. Çünkü bu, fizyolojik bir durumdur” diye konuştu. Eğitim, yaklaşık 3 saat sürdü