Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, BREEAM'in dünya çapındaki yeşil binalar arasında yaptığı oylamada dünya birincisi oldu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, merkezi İngiltere’de olan, Bina Araştırma ve Derecelendirme Kuruluşu BREEAM tarafından, Dünya genelindeki yeşil binalar arasında yapılan oylamada rakiplerini eleyerek Dünya birincisi oldu.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, 3 Haziran 2020 tarihinde yeşil binalar için sertifikalandırma yapan BREEAM tarafından, Yapı Performansı ve Bina Yönetimi bölümlerinde en yüksek puanı alarak, Türkiye’de var olan kamu binaları arasında, olağanüstü derecesine sahip ilk bina olma özelliğiyle, bir ilke imza attı.

Final akşamında, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’yi temsilen Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İspanya ve Romanya ile yarışacak.

İlk 5’e girerek Dünya Çapında büyük bir başarı elde eden Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu yarışı ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in katılımıyla bu akşam saat 20:00’de canlı yayınla Kanal3’te.