rnrnATIK BİLGİSAYARLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAKrnrnAfyonkarahisar Merkez ilçesine bağlı Sülün kasabasındaki Balı Mubahat Açıkgözoğlu ilköğretim okulunun ihtiyacı olan 25 adet bilgisayar için harekete geçen Afyonkarahisar Eğitim ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ATIK BİLGİSAYARLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANACAK Afyonkarahisar Merkez ilçesine bağlı Sülün kasabasındaki Balı Mubahat Açıkgözoğlu ilköğretim okulunun ihtiyacı olan 25 adet bilgisayar için harekete geçen Afyonkarahisar Eğitim Danışmalık Merkezi ve Cannet bilgisayar firması, ‘Bilgisayarlarınızı atmayın; sizin attığınız bizim katığımız olabilir” ismi ile bir kampanya başlattı.
Kampanyanın tanıtımı Eğitim Danışmalık Merkezi Başkanı Ünal Yılmaz, Tanesi Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu ilköğretim Okulu Müdürü Hesna Çetin ve Cannet bilgisayar sahibi Nimet Can Balkan tarafından yapıldı.
Kampanyayla ilgili bilgiler veren Eğitim Danışmalık Merkezi Başkanı Ünal Yılmaz, “Eski bilgisayarınızı atmayın; sizin attığınız bizim katığımız olabilir” kampanyası ile amaçlarının başta Balı Mubahat Açıkgözoğlu ilköğretim okulu olmak üzere bilgisayara ihtiyaç duyan diğer okulların bilgisayara ihtiyacının karşılanmak olduğunu söyledi. Yılmaz, “Kampanyamız ile birlikte evlerde, işyerlerinde ve bankalarda atık durumda bulunan eski bilgisayarları toplayarak Cannet Bilgisayar sahibi Nimet Can Balkan’a teslim edeceğiz, onlarda bu bilgisayarları çalışır duruma getirecek. Ardından bu bilgisayarların 25 tanesi Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu ilköğretim okulunda her sınıfa birer tane olmak üzere verilecek, artan bilgisayarlar ise başka okulların bilgisayar ihtiyaçlarının karşılanması için Milli eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Bu kapsamda ilimizdeki bilgisayar firmaları, sivil toplum örgütleri, bankalar kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilecek. Ellerinde bulunan ve bize verebilecekleri bilgisayarlar varsa teslim alınacak” dedi.
Sülün Balı Mubahat Açıkgözoğlu ilköğretim Okulu Müdürü Hesna Çetin ise, kampanyayla birlikte okulda bulunan projeksiyon aletlerinin toplanacak bilgisayarlar ile aktif duruma getirileceğini ve bununda okulun eğitim kalitesinin artmasında olumlu bir gelişme olacağını söyledi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)