Ataköy Durak Başkanı Nurullah Akdeniz, "koronavirüslü şöför minibüs kullanırken yakalandı" haberleri üzerine Afyoneshaber internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Erkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeğiErkmen’de 3 bin kişilik iftar yemeği

Ataköy Durak Başkanı Nurullah Akdeniz, "koronavirüslü şöför minibüs kullanırken yakalandı" haberleri üzerine Afyoneshaber internet sitesine açıklamalarda bulundu.



Haber şöyle:



Geçtiğimiz günlerde korona virüs testi pozitif çıkan şoför dolmuş sürerken polisler tarafından yakalandı şeklinde basında yer alan haberler üzerine haber merkezimiz bahsi geçen minibüs durağını ziyaret ederek durak başkanından ve durak şofölerinden bilgi aldı.



Ataköy Durak Başkanı Nurullah Akdeniz konu ile ilgili açıklama yaparak bahsi geçen şoförün Covid-19 testinin pozitif olmadığını belirterek;  ''Öncelikle kamuoyunu bilgilendirme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederiz. Bahsi geçen arkadaşımız eşi birlikte devlet hastanesine giderek test yaptırdı. Test sonucu pozitif değildir. Ayrıca teste kendisi gidiyor herhangi bir belirti göstermeden kendisine eve git ya da karantida kal gibi herhangi bir uyarıda bulunulmuyor. Şoför arkadaşımız polis kontrolünde iken HES kodu sayesinde test yaptırdığı ve evde olması gerektiği söyleniyor. Pandemi salgınından bu yana Afyonkarahisar'da durakta yolcularımıza hizmet veren minibüslerimizi dezenfekte yaptıran il durak biziz. Minibüslerimiz her sefer dönüşünde düzenli olarak dezenfekte yapılıyor. Kaldı ki Afyonkarahisar Belediye tarafından her üç günde bir detaylı olarak dezenfekte çalışması mininüslerimizde yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile Ataköy durağında ki minibüslerimizi tercih edebilir. Kesinle bahsi geçen şoför arkaşımız pozitif değildir. Yolcularımızdan özellikle rica ettiğimiz maskesiz kesinle minibüslere binmesinler'' şeklinde konuştu.



Minibüs Şoförlerinden Mustafa Akdeniz'de, ''Sefere çıkmadan önce düzenli olarak minibüslerimizi dezenfekte ediyoruz. Ayrıyeten minibüslerimiz içerisinde el dezenfaktanlarımız mevcut yolcularımızın kullanımına uygun bir şekilde dizayn edilmiştir. Yolcularımızın özellikle maskelerini yolculuklarda kullanıma uygun şekilde takmalarını rica ediyoruz. Maske kullanmakdan minibüse binmek isteyen olur ise bizler kendilerini uyarıyoruz. Kesinlikle maskesiz yolcu almıyor'' ifadeleriniz kullandı.



Kaynak: Afyoneshaber