Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde trafik polisleri tarafından kazaya karıştığı gerekçesi ile 95 TL trafik cezası kesilen at arabasının sahibi Mehmet Demir, suçunun olmadığını söyleyerek cezanın iptal edilmesini istedi. Ceza makbuzunun araç ve plaka kısmında at arabası ibaresinin yer alması ise görenleri güldürdü. 

  Edinilen bilgilere göre olay, geçtiğimiz günlerde Sandıklı ilçesi mezarlık kavşağında meydana geldi. İddialara göre, yaklaşık 15 gün önce Mehmet Demir’in at arabasına arkasından gelen bir otomobil çarptı. Ardından bölgeye gelen trafik polisleri kanunda belirtilen ilgili maddelerden “canlı hayvan ile trafiği tehlikeye düşürmekten” dolayı trafik cezası tutanağı düzenledi.

  Cezaya itiraz edeceğini söyleyen Demir, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine yaptığı açıklamada, cezanın haksız yere kesildiğini öne sürerek şunları söyledi:

  “Ben işe gidiyordum bana araba geldi vurdu, benim suçum yok. Trafik polisleri 95 lira ceza yazdı. Ben at arabasından günlük 15-20 lira para kazanıyorum. Bu cezayı ödemek için 15 gün çalışmam gerekli. Ben 10 yıldır at arabacılığı yapıyorum.”

  Öte yandan, ceza makbuzunun araç ve plaka kısmında “at arabası” yazması ise görenleri hem güldürdü hem  düşündürdü.