Trabzon'un aşılamada birinci olan ilçesi Şalpazarı'nda 30 gündür koronavirüs vakasına rastlanmıyor.

Belediye Başkanı Kurukız, "Trabzon’un başka ilçelerini de gezdim. Oralarda sanki pandemi yokmuş gibi maskeler çıkarılmış, sosyal mesafe ortadan kaldırılmış, hatta aşıya karşı direnç var. Aşı bu problemin çözümüdür" dedi.

Türkiye, 1 Temmuz'da aldığı normalleşme kararı sonrası yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele için aşılama çalışmalarını hızlandırmaya çalıştı. Buna rağmen vaka sayılarında ciddi bir artış söz konusu. Fakat Trabzon'un Şalpazarı ilçesinden gelen haberler sevindirdi.

"AŞILAMADA BİRİNCİ SIRADA"

Belediye Başkanı Refik Kurukız, ilçede 30 gündür koronavirüs vakasının görülmediğini açıkladı. Kurukız, "Şalpazarı aynı zamanda Trabzon'un ilçeleri arasında aşıda birinci sırada. Şalpazarı’nın başhekiminden şoförüne kadar bütün sağlık çalışanlarını tebrik ediyorum. Çünkü ilçe merkezinden yaylalara kadar çıkıp çadır kurarak aşılama kampanyası gerçekleştirdiler. Diğer ilçelerde aynı hassasiyet yok, hatta aşıya direnç var” dedi.

"AŞI BU PROBLEMİN ÇÖZÜMÜDÜR"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da aynı konuya vurgu yaparak “Şalpazarı aşıda birinci sırada olduğu gibi sağlık bakanımızın söylediklerini harfiyen uyguluyor. Trabzon’un başka ilçelerini de gezdim. Oralarda sanki pandemi yokmuş gibi maskeler çıkarılmış, sosyal mesafe ortadan kaldırılmış, hatta aşıya karşı direnç var. Aşı bu problemin çözümüdür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Karar Gazetesi