MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, basın açıklaması yaptı.

Büyüyen ve gelişen Türkiye, dış ve iç mihraklar tarafından geçmişten günümüze kadar ekonomik, siyasi, askeri ve diğer yan unsurlarıyla birlikte daima sıkıştırılmak istendiğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan,  “Zorlu bir coğrafyada, bölgesel ve küresel hesapların görüldüğü stratejik bir cephede bin yıldır varlığımızı sürdürüyoruz. Medeniyetlerin kavşak noktasında, doğu-batı güzergâhının kesişme alanında yer almamızın avantajları olduğu kadar dezavantajlarını da anlamak ve görmek zorundayız.  Dünyanın gözü her zaman üzerimizde olmuştur olmaya da devam etmektedir. Bugün Türkiye’nin göz bebeği sayılabilecek İHA ve SİHA’larla başlayan askeri gücümüzün gıpta ile bakılması gerekirken tökezletilmeye çalışılması dünya ülkelerinin süper güç diye bildikleri elinde de her türlü argümanı bulunan silahların yetersiz ve etkisiz hale gelmesi Türkiye’nin cazibesi olması açısından önem arz etmektedir. Diğer yandan Ortadoğu’da hamilik ve kanaat önderliği yapacak bir ülke görünümünde olmamız dış ve iç mihrakları rahatsız etmeye devam etmektedir. İç mihraklar dediğimiz siyasi arena da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak esas meselenin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Bakanlıklarda ve bürokraside bulunan kişilerin, bazı kesimleri tarafından iftiraya uğratılarak yıpratılmak istenmektedir. Siyasette genel başkan pozisyonunda olanların siyasi oy kaygısı ile Türkiye’ye her türlü zulmü reva görmeleri kabul edilemez. Türkiye’nin olimpiyatlarda altın madalya alması, Avrupa arenasında Türk futbolcularının şampiyonluğa tesir etmesi yine bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Bunu yanı sıra serbest piyasa ekonomisi de dahil olmak üzere dövizin yükseltilmek istenmesi, dünya ekonomik dengelerinin Türkiye açısından sıkıştırılması bunların nedenlerinden bir tanesidir.  Büyük Türkiye’nin içinde yaşayan millet olarak bizlere düşen görev ise, büyük düşünerek birlik ve beraberlik içerisinde her türlü aşılamaz görülen konuları dik duruşumuz, samimi oluşumuz ve çelik gibi irademizle altında kalkmaktır” dedi.


“Kabul edilebilir bir durum değildir”
“Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda 19 Mayıs’ta kabul edilen 2019-2020 Türkiye Raporu’nda, AB ve üye ülkelere Ülkücü Hareketi terör örgütleri listesine eklemesi hiç kabul edilebilir bir durum değildir” diyen Başkan Kocacan, “Diyorum ki, Milliyetçi-Ülkücü Hareketi terörle anmak, sadece teröristlerin ve terör sevicilerin işidir. Milliyetçi ve Ülkücü camianın Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her konuda ne zaman dara düşmüşlüğü varsa kilit bir nokta da olduğu, devletin önünü açtığı, çalışılamaz olan parlamentoyu çalıştırdığı bilinen bir gerçektir. Cumhur ittifakı ülkenin bekası noktasında mezara kadar devam edecektir.  Çok şükür, oradan bakınca Milliyetçi Ülkücü Hareket’ten rahatsızlık duyulması bizim doğru yolda bulunduğumuzun ispatıdır. Biz hakkın yanındayız, halkın yanındayız, hakikatin çizgisindeyiz. Bu kesin gerçekler aynı zamanda başta HDP gibi bir terör odağı olmak üzere, bütün ihanet şebekeleri ile iş birliği yapıp ittifak oluşturanların neden MHP’yi ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyi hedef almalarının izahını da kolaylaştırıyor. Israrlı ve samimi tavsiyemiz, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendiyi ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni tanımalarıdır. MHP küçük hesapların içinde olmaz. Söylediğini yapar, yaptığının da arkasında sonuna kadar durur” diye konuştu.

Başkan Kocacan ayrıca, “27 Mayıs Ülkücü Şehitleri Anma Günü’nde tüm Ülkücü Şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.