Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya, asgari ücretteki artışın yeterli değil ancak beklenenin üstünde olduğunu kaydederek, “Göreve geldiğimiz takdirde Belediye ve bağlı şirketlerinde çalışanlara asgari ücretin üzerinde bir maaş uygulayacağız” dedi.

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALIDIR”

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Kent Bilimci Fatih Çetinkaya, asgari ücretten vergi alınmamasını ve çalışanların asgari ücret kadar gelirinin vergi dışı bırakılmasını gerektiğini söyledi. 2019 yılı için net asgari ücretin 2020 TL olarak açıkladığını ifade eden Çetinkaya, “İlimizde, Belediyemizde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan birçok yerde maalesef asgari ücret uygulanıyor. Çalışan birçok emekçimiz ağır şartlarda ve yıpratıcı iş kollarında faaliyet gösteriyorlar. Bu emeğin karşılığı maalesef asgari ücret değil.

Bu arada işverenleri de haksız yere eleştirmemek lazım. Burada asıl yük Devletimize düşüyor. Asgari ücretten vergi alınmamalı, sigorta primleri indirilmeli, buradaki fark işçimize emekçimize verilmeli. Allah izni ve halkımızın teveccühü ile göreve geldiğimiz takdirde Belediye ve YÜNTAŞ’ta asgari ücretin üzerinde bir maaş uygulayacağız. Hayat pahalılığı, geçim zorlukları, ekonomik sıkıntılar insanlarımızı olumsuz etkilemiştir. Vatandaşlarımız nimette en arkada, külfette en önde olmamalıdır. Bu işleyiş, bu haksız süreç mutlaka değişmelidir. Çalışanlar ve emekliler aldıkları aylıkla ay sonunu getirememektedir.

En büyük sorunları geçim zorluğudur. Çalışanlar ve emekliler geçimini borçla, kredi kartlarıyla, tüketici kredileriyle sağlayabilmektedir. Asgari ücretin, çalışanların asgari gıda ihtiyacını bile karşılamadığı ortadadır. Ayrıca, çalışanlar üzerinde ağır vergi yükü bulunmaktadır. Belediyecilik sadece yol kaldırım kanalizasyon yapmanın yanı sıra o kentet bulanan insanların tüm sorunları ile de ilgilenmektir. Gelir getirici projelerimiz ile hem belediye çalışanlarımızın hem de Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin gelir düzeylerini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.