Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Afyonkarahisar İl Başkanlığı Asenaları elleri öpülesi annelerimizin evlerine ziyaretlere başladı.
Geleceğimizin teminatı olan ve gelecek nesillerin yetişmesinde kıvılcımın ilk defa alev aldığı yer olan evlerimiz ve bu evlerin Hayme Analarını ziyaret ederek birlik-beraberliğin gelişmesine katkı sağlamak ve daha sağlıklı nesillerin yetişmesinde fikir alış-verişinde bulunabilmek adına başlatılan bu ev ziyaretleri programı çerçevesinde Asenalarımız ilk olarak Afyonkarahisar Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Burak TAĞ’ın evini ziyaret etti.
Ziyaret sonrası Asena birimini temsilen yapılan açıklamada;
Kadın haklarını insanlık haklarından ayrı tutmamalıyız. Kadınlarımız bir anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme hususunda gösterdikleri fedakârlık ve gayretle takdire layıktır.
Bu manada da kadına ve kadın haklarına verilen ve verilecek olan önem geleceğimizin, gelecek neslimizin şekillenmesi açısından da oldukça büyük bir önem arz etmektedir.
Unutulmamalıdır ki;
Kadının ihmal edildiği, haklarının gasp edildiği, ikinci sınıf muamele gördüğü, şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığı bir toplumun sağlıklı gelişebilmesi mümkün değildir.
Bugün için; kadınlarımıza yönelik her türlü baskı, dayatma ve ayrımcılığın son bulduğu; kılığı, kıyafeti, inancı, mezhebi ne olursa olsun cumhuriyet şemsiyesi altında özgür ve eşit bir vatandaş olarak yaşadığı bir Türkiye özlemimizdir.
Cumhuriyetimizin yükselmesinde, demokrasimizin gelişmesinde, milli kültürümüzün yaşatılmasında, ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyini yakalamasında; eğitimli, çalışkan, erdemli ve özgür düşünceli Türk kadınına büyük görevler düşmektedir.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Asena birimince yapılan açıklamaya göre her hafta en az iki aile olmak üzere ziyaretlerin devam edeceğini ve şehrimizde çalınmadık-hal-hatır sorulmadık aile bırakmamak adına yoğun bir gayret gösterileceği ifade edildi.