rnrnAFYONLU AŞÇILAR MENGEN’DE BİRİNCİ OLDUrnrnAfyonkarahisarlı aşçılar yarım saatte hem ana yemek hem de tatlı yaparak, Bolu’daki Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nden birincilikle döndü.rnAfyonkarahisar Profesyonel Aşçılar ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONLU AŞÇILAR MENGEN’DE BİRİNCİ OLDU Afyonkarahisarlı aşçılar yarım saatte hem ana yemek hem de tatlı yaparak, Bolu’daki Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nden birincilikle döndü.
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği, Bolu’da 28’incisi düzenlenen Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nde birinci oldu.
Türkiye Aşçılar Federasyonu ile Mengen Belediyesi’nin birlikte organize ettiği, Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’ne 20 adet aşçılar derneği katıldı.
Yarışma alanına gelen aşçılar, burada seçtikleri rastgele bir sepetin içerisindeki malzemelerle yarım saat içinde hem ana yemek, hem de tatlı yapmak için zaman ile yarışa girdi.
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’nin sepetinde sebze malzemeleri ve tatlı yapmak için un, şeker, yağ, süt ve çikolata çıktı.
Afyonkarahisarlı aşçı ekibi, yarım saat içerisinde Sandal Sefası adını verdikleri ana yemek ve tatlı olarak karamelli un helvasını hazır hale getirdi.
Aşçılar, hazırladıkları ana yemek ve tatlıyı, Türkiye’nin ünlü şef ve gurmelerine takdim ve sunum yaptı. Yapılan puanlamanın ardından, 27 yıldır birinciliği hiçbir derneğe kaptırmayan Bolu Mengenli aşçılar, 28. festivaldeki yarışmada birinciliği, Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği’ne kaptırdı.
Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hamza Kalkan, yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, dernek olarak çok güzel bir başarı grafiği elde ettiklerini belirterek, bu birinciliğin kendilerine destek verenlere ait olduğunu söyledi.
Hamza Kalkan, kendilerine destek veren, Ömer Termal’e, Güral Termal Otel adına Şef Hüseyin Alkın’a, Oruçoğlu Termal Otel adına Şef Yılmaz Avcı’ya, Korel Termal Otel adına Nuri Erbile ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği üyelerine teşekkür etti.
Yarışmaya katılan ekip arasında, Hamza Kalkan’ın yanı sıra, Arif Armağan, İbrahim Malkoç ve Oktay Akyol’un bulunduğu belirtildi.