Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları


Apartmanlarda yaşayanların her ay düzenli olarak aidatlarını ödemesi gerekir. Bu noktada aidatlar nasıl hesaplanır sorusunun yanıtı da merak ediliyor. Öncelikle aidatların ne kadar olacağına ya da ne yolla toplanacağına bina kurul toplantısında karar verildiğini belirtebiliriz. Bu noktada iki farklı seçenek ile karşılaşılıyor. Bu seçenekler ise aidat miktarlarının daire büyüklüğüne göre belirlenmesi ya da tüm daireler için eşit olarak belirlenmesidir.
Hangisinin tercih edileceğine ise yine bina kurul kararıyla karar verildiğini belirtelim. Aidat miktarlarının belirlenebilmesi için de öncelikle apartman ya da sitelerin ortak giderlerinin belirlenmesi gerekiyor. Zira aidat toplanmasının temel amacı ortak giderlerin karşılanmasıdır. Dolayısıyla bu giderler ne kadar yüksekse toplanan aidat miktarı da buna bağlı olarak o kadar yüksek olacaktır.
Aidat miktarlarının belirlenmesinde etkili olan faktörleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Apartman görevlisinin maaşı
  • Bahçe bakım masrafları
  • Havuz bakım masrafları
  • Güvenlik görevlisinin maaşı
  • Tadilat masrafları
  • Asansör bakım masrafları
Elbette bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Apartman ve sitelerde ortak alanlar ne kadar fazlaysa aidat miktarları da o kadar yüksek olur. Apartman ve site yöneticileri için aidat takip işlemlerinin ise kimi zaman bir hayli zor olduğunu da belirtebiliriz. Özellikle çok sayıda apartman sakininin yaşadığı binalarda her ay aidatları düzenli olarak toplamak, bu meblağın apartman giderleri için kullanılmasını sağlamak hatırı sayılır bir zaman dilimi gerektiriyor.
Bu zorluğu kolaylığa dönüştürmek isteyen apartman ve site yöneticileri ise tercihini aidat takip sisteminden yana kullanıyor. Aidat takibinin en kolay şekilde yapılması için özel olarak geliştirilen bu programla tanışma sırası belki de sizdedir! Söz konusu program Apsiyon tarafından geliştirildiği için gayet güvenli bir şekilde indirilebilir ve kullanılabilir.
Aidat tahsilatlarının yönetilmesini de oldukça kolaylaştıran bu uygulamayı daha yakından incelemek isteyenler hemen Apsiyon.com adresine tıklayabilir. Bu sayede aidat takip sisteminin yöneticilere ne gibi kolaylıklar sunduğu konusunda çok daha fazla sayıda bilgiye ulaşılabilir. Aynı zamanda bu programın daha yakından incelenmesi de sağlanabilir. Bundan böyle gelir gider dağılımları konusunda yaşanan zorlukları ortadan kaldırmak isterseniz siz de tercihinizi bu programdan yana yapabilirsiniz.