Kamil Miras Anadolu Lisesi Sınavla Öğrenci Alan Okullar(Nitelikli Okullar) Arasına Alınmayarak "niteliksiz okul" konumuna düşürülmesine AÖL ve KMAL Camiası’ndan büyük tepki..

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Kamil Miras Anadolu Lisesi Sınavla Öğrenci Alan Okullar (Nitelikli Okullar) Arasına Alınmayarak "niteliksiz okul" konumuna düşürülmesine AÖL ve KMAL Camiası’ndan büyük tepki..

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "niteliksiz okul" konumuna düşürülmüş olması büyük tepki çekti. Konuyla ilgili olarak AÖL ve KMAL Camiası açıklaması şöyle;

 

“KAMİL MİRAS ANADOLU LİSESİ’NİN YERİ NİTELİKLİ OKULDUR

Liseye geçişte yeni sistemin getirilmesinin ardından sınavla öğrenci alacak nitelikli okullar Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’nda yayımlandı. Kılavuz’da Afyonkarahisar merkez ilçeden 6 tane lise buluyor. Ancak kuruluşundan bugüne dek büyük başarılara imza atmış ve ilimizin eğitim hayatına katkılar sunmuş Anadolu Öğretmen Lisesi’nin devamı olan Kamil Miras Anadolu Lisesi listede yok. Diğer bir ifadeyle lise niteliksiz okul oldu. Bu listenin yayımlanmasının ardından okul öğrencileri, veliler, mezunlar ve vatandaşın büyük bir tepki gösterdiği görülmektedir. Gösterilen tepkilerde böylesine başarılı bir okulun hangi kriterlere göre “niteliksiz okul” olmasına karar verildiği sorgulanıyor ve derhal bu karardan dönülmesi gerektiği isteniyor.

Yapılan açıklamada, “Yıllardır Afyonkarahisar halkının takdirinde olan okulumuz sınavla öğrenci alan okul yapılmayarak niteliksiz okul konumuna getirilmiştir. Gerek yetiştirdiği mezunları gerekse eğitim ve idari kadrosu ile her zaman büyük bir kaliteye sahip olmuş okulumuzun niteliksiz olarak takdir edilmesini kabul edemiyoruz. Okulumuz kurulduğu günden bugüne pek çok tıp, hukuk, diş hekimliği, mühendislik gibi en yüksek puanlı bölümleri kazan mezunlara sahip olmuştur. Keza üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye birincisi de dahil olmak üzere pek çok Türkiye derecesi çıkartmış ve halende devam etmektedir. Geçen yıl ilk 1000’de 5; ilk 5000’de 34 ve ilk 10000’de 45 derece çıkartmıştır. Bu yüksek akademik başarının yanında, öğrenciler tiyatro gösterileri, şiir dinletileri, konserler, sosyal kulüp etkinlikleri ve tarihi gün kutlamalarıyla sosyal yönden de kendilerini geliştirebilmektedirler. Kısacası Milli Eğitim tarafından belirlenen misyon ve vizyona uygun öğrenciler yetiştirmiş ve halen de yetiştirmekte olan Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin niteliksiz konumuna sokulması tüm bu yönleriyle ilimiz açısından çok bir kayıp olacaktır. Diğer yandan ilimizin farklı yerlerinden gelen başarılı öğrenciler aldıkları “nitelikli eğitimle” maddi güçleri olmasa da kazandıkları başarılar ile en iyi yerlerde üniversite eğitimi alabilmişlerdir. İlimizin ve ülkemizin kalkınması için olması gereken nitelikte öğrencileri kazandıran okulumuzun sınavsız öğrenci almasıyla bahsedilen bu süreçte doğal olarak bir sapma olacaktır. Kamil Miras Anadolu Lisesi öğrencisi öğretmeni idari ve yardımcı hizmet kadrosuyla bir bütündür ve bu bütün içindeki bütün parçalar niteliklidir. Oldukça zor oluşabilen bu uyumun bozulmasının ilimize ve ülkemize hiçbir katkısı yoktur. Biz Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kamil Miras Anadolu Lisesi Camiası olarak okulumuzun ilimize ve ülkemize “nitelikli” öğrenciler yetiştirmesinin devam etmesini istiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada yegane amacının iline ve ülkesine faydalı ve bizzat katkı sunacak donanıma sahip bireyler yetiştirmek olan Kamil Miras Anadolu Lisesi’nin hak ettiği nitelikli okul konumuna getirilmesini arzu ediyor ve bekliyoruz. Gelişmelerle ilgili olarak daha sonrada açıklama yapılacaktır.”