rnrnANTALYA İGM ÜYELİRİ ŞEHİTLİKLEDErnAntalya İl Genel Meclisi üyeleri 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle Afyonkarahisar ve Kütahya’daki şehitlikleri ziyaret etti.rnAntalya İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda aldığı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ANTALYA İGM ÜYELİRİ ŞEHİTLİKLEDE
Antalya İl Genel Meclisi üyeleri 30 Ağustos Zafer bayramı nedeniyle Afyonkarahisar ve Kütahya’daki şehitlikleri ziyaret etti.
Antalya İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz aylarda aldığı karar doğrultusunda meclis üyeleri 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Afyonkarahisar ve Kütahya’daki şehitlikleri ziyaret etti. CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin katıldığı etkinlik için yaklaşık 30 kişilik grup günübirlik ziyarette Büyük Taarruz’un başladığı yerler ve muharebe alanlarını, Kocatepe Anıtı ve Dumlupınar Şehitliği ile çevredeki şehitlikler ve müzeler, Yıldırım Kemal ve Şuhut Şehitliği ziyaret edildi.
Milli mücadele döneminde Büyük Taarruz’un yönetildiği Kocatepe ve muharebe alanlarını gezen üyeler duygusal anlar da yaşadı. Ziyaret sonrası aynı gün gece saatlerinde Antalya’ya dönüldü.
Etkinliğe CHP meclis üyelerinden Gülsüm Özer, Songül Başkaya, Mustafa Durna, Ayhan Abay, Süleyman Sakin, Mehmet Özen, Hasan Karal, Mehmet Ordu, Osman Uğur, MHP’den Zeki Tunç, Adnan Aydın, Adnan Koca, Ali Arıcan, Ali Arslan ile bazı üyelerin eş ve çocukları katıldı.
KOCATEPE ANITI
Kocatepe, Anadolu’nun ve Türk Ulusu’nun kurtuluşunu sağlayan Büyük Taarruz’un 26 Ağustos 1922 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal tarafından başlatıldığı, sevk ve idare edildiği yerdir. Coğrafi yapısı itibariyle, Afyon ve Sincanlı ovalarına hakim bir tepedir. Afyonkarahisar’ın Büyük Kalecik kasabası sınırları içinde ve bin 874 rakımlı bir tepedir. Büyük Kalecik kasabasından 8 kilometre daha yukarıda olup Afyonkarahisar’a 20 kilometre uzaklıktadır.
DUMLUPINAR ŞEHİTLİĞİ
Kütahya Dumlupınar Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde ölen Türk askerleri anısına Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde 1992 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yaptırılan şehitliktir. Büyük Taarruz’un 70. yıldönümü olan 30 Ağustos1992 günü hizmete açılmıştır.
Projesi mimar Nejat Dinçel tarafından çizilmiştir. Şehitlikte adları tespit edilebilen 500 er ve 100 subayın mezar taşı yer alır. Mezarlık bölümü dışında namazgah, şadırvan, otopark bölümlerinden oluşur.
Şehitliğin çevresinde ikisi Prof. Tankut Öktem, ikisi Prof. Haluk Tezonar tarafından yapılmış dört anıt yer alır. Atatürk, İnönü, Fevzi Çakmak Anıtı, Kurtuluş Savaşı Anıtı (Milis Anıtı), Mehmetçik Anıtı ve Şehit Baba ve Oğul Anıtı.