Fetullahçı Terör Örgütüne üye olma suçundan 9 yıl ile 12 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılan iş adamlarının kararı Yargıtay tarafından bozulmuştu.  Antalya Bölge İstinaf Mahkemesi’nde dün yeniden görülen davada mahkeme heyeti Niyazi Diler ile Celalettin Soner’in tahliyesine karar verdi.

Fetullahçı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla haklarında kamu davası açılan 9 sanık Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanarak 9 yıl ile 12 yıl 9 ay arasında hapis cezasına çarptırılmıştı. Karar Antalya Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanmıştı. 2017/123 nolu dosya Yargıtay tarafından bozulmuştu.  Dün Antalya Bölge İstinaf Mahkemesinde yeniden görülen davada mahkeme heyeti Niyazi Diler ile Celalettin Soner’i yattıkları süreyi göz önüne alarak, tahliye ederken, diğer sanıklar Mehmet Taner, Mehmet Çarkgil, Ali Acar, Ahmet Acar, Ahmet Genelioğlu ve Kamil Türe’nin tutukluluklarına devam kararı verilirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

TEM’e yazı yazılacak

Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından onanan 2017/123 nolu dosyayı inceleyen Yargıtay Ramazan Özçelik ile Bülent Şahin’in cezalarını onaylarken, diğer 9 sanık hakkında verilen kararı bozmuştu.  Dün Antalya Bölge İstinaf Mahkemesinde görülen davaya sanıklar ile avukatları katıldılar. Yargıtay’ın bozma gerekçesi okunduktan sonra sanıklar ile avukatları savunmalarını yaptılar. Sanıklar için Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

12 kişi yargılanmıştı

9 Mayıs 2017 tarihinde Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada çoğunluğunu işadamlarının oluşturduğu 11 sanık yargılanmıştı. Fetullahçı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla hakim karşısına çıkan Ahmet Acar, Ali Acar, Celalettin Soner, Ahmet Genelioğlu, Mehmet Çarkgil, Bülent Şahin, Mehmet Taner, Niyazi Diler, Ramazan Özçelik, Kamil Türe’ye 9 yıl ile 12 yıl 9 ay arasında hapis cezası verilmişti. Mazhar Kocaaslan ise beraat etmişti.  Kararı Antalya Bölge İstinaf Mahkemesi onamıştı. Sanık avukatları onanan karar için Yargıtay’a itiraz etmişti. Yargıtay Ramazan Özçelik ile Bülent Şahin’in cezasını onamış, diğer 9 tutuklu için bozma kararı vermişti.

 

ODAK HABER/AHMET SARLIK