Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, anneliğin kelimelere sığmayacak kadar güzel ve önemli olduğunu söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında başta Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi olmak üzere ebediyete intikal eden tüm anneleri rahmetle andığını belirtti.

ANNELER, TOPLUMUMUZUN GÖZBEBEĞİ

Milletvekili Köksal, "Annelik kelimelere sığmayacak kadar güzel ve önemlidir. Anneler, toplumumuzun gözbebeği. Anne, evladına verdiği bilgi ve görgüyle toplumun düzlüğe çıkmasında da, iyiliklerin doğmasında da en büyük etken. Anneler, ailenin yükünü omuzlayan, yuvaya güzellikler katan en değerli varlıklarımızdır." dedi.

ANALAR AĞLAMAMALI, GÜLMELİ...

Annelere verilebilecek en güzel hediyenin, çocuklarının güvende olacağı barış dolu bir Türkiye olduğunun önemle altını çizen Köksal, "Dünyadaki en kutsal görevi üstlenen anneler sevginin, özverinin, hoşgörünün ve mutluluğun kaynağıdır. İnsanlık en yüce duyguları annelerin şefkatli ellerinde öğrenir ve bu yüce duygular hayat boyu bizlere yön verir. Her annenin tenceresi kaynamalı, çocuğu yatağa tok girmeli, aşı, işi olmalı. Hiçbir ana ağlamamalı, analar gülmeli, güldürmeli. Bir günü değil, her günü mutlu huzurlu, sağlıklı olmalı. Bu duygularla Anneler Günü'nü kutluyor, tüm annelere en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.