Ankara'da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği, uzun bir sürenin ardından dernek genel merkezinde pandemi nedeniyle az sayıda hemşehrimizin katıldığı, albikere.com e-ticaret sitesinin açılışı ve vefatının 700. yılında "Yunus Emre ve Türkçe Etkinlikleri" ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı düzenledi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Ankara'da bulunan Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği, uzun bir sürenin ardından dernek genel merkezinde pandemi nedeniyle az sayıda hemşehrimizin katıldığı, albikere.com e-ticaret sitesinin açılışı ve vefatının 700. yılında "Yunus Emre ve Türkçe Etkinlikleri" ile ilgili yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir toplantı düzenledi.


Maske ve mesafe kurallarına riayet için çok az sayıda davetlinin katıldığı toplantıda 22. dönem Afyonkarahisar milletvekili Mahmut Koçak konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Afyon Eğitim Vakfı'nın girişimiyle oluşturulan e-ticaret platformu albikere.com'un, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlayacak olması son dereci önemli bir çalışmadır. Dolayısıyla bu platformun desteklenmesi gerekmektedir." dedi. Hemşehrilerimizin alışverişlerini bu site üzerinde yapmalarının öğrencilerimize burs olarak dönecek olmasının öneminden bahseden Koçak, "internet gazeteciliği, sosyal medya tanıtımları ve canlı yayınlar aracılığıyla ve etrafımızdaki geniş kitlelere duyurarak albikere.com e-ticaret sitesinin daha geniş kitlelere ulaştırılmasını sağlayabiliriz." dedi.

21. dönem Afyonkarahisar milletvekili Müjdat Kayayerli de "Memleketimizdeki yerel üreticileri organize edip, ürünlerinin e-ticaret platformları aracılığıyla son tüketiciye en taze şekilde ulaştırılmasının, hem üreticimize hem de Afyonkarahisarımızın tanıtımına büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Ayrıca, Afyonkarahisar'ın Ege Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesinin kesiştiği noktada olması hasebiyle, ticari ve coğrafi anlamda çok önem arz ettiğini, bu uğurda insanların Afyonkarahisar'a turlar vasıtasıyla ziyaretleri noktasında, gerek Kocatepe'nin gerekse Sultan Divani türbesi, Frig Vadisi, Ayazini ve diğer tarihi ve turistik yerlerimizin tanıtımı noktasında çalışmalar yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Derneğin Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu da "albikere.com e-ticaret platformunun öğrenciler için son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Dernek yönetiminin üniversite eğitimi alan gençlerimize bugüne kadar maddi - manevi elinden gelen desteği sağladığını biliyorum. Bununla birlikte, "Yunus Emre'nin vefatının 700. yıldönümü" kapsamında derneğimizin gereken önem ve hassasiyetle etkinliklere imza atacağına inancım tamdır. Şahsen ben de kendi adıma dernek yönetim kurulunun Ankara'da, Afyonkarahisar'da ve Sandıklı'da yapacağı çalışmalara destek vermeye hazırım. Bu uğurda gerek uluslararası gerek yurt içi çalışmalarımızın, pandemi koşullarının izin vermesi halinde mümkün olursa 2021 yılında yapılmasını arzu ediyorum. Derneğimizin bugüne kadar Ankara ve Afyonkarahisar'da çok önemli etkinliklere imza attığını biliyorum. Bu uğurda çok daha önemli faaliyetlere imza atabilmesi için tüm hemşehrilerimiz tarafından daha fazla desteklenmesi gerektiğine yürekten inanıyorum." diyerek sözlerinin tamamladı.

Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan da "Biz iki senedir Ankara'daki Afyonkarahisarlı üniversite öğrencilerimize kendi imkanlarımız dahilinde burs vermeye başlamıştık. Afyon Eğitim Vakfı'nın bu girişimi de gençlerimiz için oldukça faydalı olacak bir girişimdir. Her mecrada desteklemek ve daha fazla tanıtımını yapmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ayrıca bu girişimin, üyesi olduğumuz Egem Platformu bünyesinde de paylaşılarak daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Bununla birlikte vefatının 700. yılında "Yunus Emre ve Türkçe Etkinlikleri" kapsamında anma programı düzenlemek istiyoruz. Tarihe mal olmuş Afyonkarahisarlı büyüklerimizi her platformda andığımız gibi, arı ve duru Türkçesiyle tarihe mal olmuş tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre'yi, gerek Ankara'da gerekse Afyonkarahisar ve Sandıklı'da görkemli bir şekilde anmanın çalışmalarına başlıyoruz. Bununla ilgili gerekli girişimleri yapıp, hemşehrilerimizle paylaşacağız." dedi.

Hemşehrilerimizden Müjgan Cepcepoğlu; albikere.com'un desteklenmesi gerektiğini, marka değeri yüksek firmaların ürünlerinin de siteye eklenmesi noktasında yetkililerle görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar Veterinerlik Fakültesi Kurucu Dekanı Burhanettin Olcay da yaptığı konuşmada; dernek çalışmaları dikkatle takip ettiğini, bu çalışmalara destek olabilmek için etkinliğe katıldığını, albikere.com e-ticaret sitesinin öneminin hem Afyonkarahisarlı üreticiler hem de üniversite öğrencileri için ne kadar büyük olduğunu söyledi. Tapduk Emre'nin mezarının Sandıklı'da bulunması nedeniyle Yunus Emre'nin mezarının da aynı yerde olabileceğinden ve bu konuda yapılacak çalışmaların öneminden bahsetti.

Şair, yazar, emekli öğretmen Mürşide Oklu Ayhan da albikere.com sitesinin tanıtımının öneminden bahsederek, Yunus Emre'nin ölümünün 700. yılı etkinliklerine destek olmaktan mutluluk duyacağını belirterek, milletvekillerimiz Mahmut Koçak ve Müjdat Kayayerli ile birlikte Kurucu Genel Başkanımız Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu'na kitaplarını takdim etti.

Gündem konuları ile ilgili atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinin yapıldığı istişare toplantısı, dernek genel başkanı Mehmet Ali Özerkan'ın katılımcılara teşekkür etmesinin ardından sona erdi.