Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği genel merkezinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Ankara'da bulunan dernek onur kurulu üyelerinin dışında çok sayıda Ankara'da yaşayan Afyonkarahisarlının katılımıyla gerçekleşti.

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği'nde Federasyon kuruluşuyla ilgili istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya davet edilen Afyonkarahisar milletvekillerinin bölgelerinde olacaklarını bildirdiklerini ve katılımcılara selam ve sevgilerini gönderdiklerini söyleyen Dernek Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan yaptığı açılış konuşmasında " 2005 yılında 8 Ege ilinin Ankara'da faaliyet gösteren derneklerinin bir araya gelerek kurdukları ve bugün Türkiye'de gerçek anlamda bir marka olan Egem Platformu'nun gelecek günlerde bir federasyona dönüştürülmesi konusuydu. Bugün ciddi anlamda itibar gören bu platformun federasyona dönüştürülmesi ile çıtayı daha da yukarılara taşıyarak, kurumsal bir kimlik kazandırılması neticesinde çok daha iyi noktalara gelmesi sağlanacaktır. Bir ikinci konu da bugün faaliyetleriyle çok ciddi çalışmalara imza atan derneğimizin, gerçekleştireceğimiz tüzük tadilatı ile bir taraftan Afyonkarahisarlı gençlerimize eğitim desteği sağlamayı amaçlarken, diğer taraftan ilimizin kültürüne ve turizmine sağlayacağımız katkılarla hem derneğimizin hem de ilimizin tanınırlığının artmasına katkı sağlamaktır" dedi.

Birlikten kuvvet doğar

Derneğin Kurucu Başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu da yaptığı konuşmasın,  "Federasyon olmak birlik, beraberlik ve dayanışma açısından çok önemli. Birlikten kuvvet doğar. Zaten platformun kurucu başkanı da olarak geldiği noktanın federasyon olmakla daha da iyi noktalara geleceğini düşünüyorum. Diğer taraftan dernek tüzüğünde yapılacak değişiklikle; gerek eğitim gören öğrencilerimize ve gerekse Afyonkarahisar kültür ve turizmine katkı noktasında dernek olarak çok daha önemli katkılar vermek mümkün olacaktır. Hatta bu amaçlar doğrultusunda derneğimize katkı bile alınabilir hale gelecektir" diye konuştu. Toplantıya katılan dernek üyelerinin de konuyla ilgili görüşlerini beyan etmelerinden sonra yapılan ikramların ardından, bu tür istişare toplantılarının çok önemli olduğu ve sık sık tekrarlanması hususunda görüş birliğine varılmasının neticesinde istişare toplantısı sona erdi.