Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu'nda gerçekleşen geleneksel iftar yemeğine bu sene de ilgi oldukça fazlaydı. Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği ve Egeli dernek ve vakıfların işbirliği ile organize edilen, Bolvadinliler Vakfı, Sandıklılılar Vakfı ve Kırıkkale Afyonkarahisarlılar Grubu'nun da katıldığı iftar programının ev sahipliğini, her sene olduğu gibi bu yıl da Yenimehalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptı.

 

Siyasetteki yoğun gündem nedeniyle iftar programına CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın dışında Egeli milletvekillerinden katılan olmazken, Egeli bakan ve milletvekillerinin tebrik telgraflarının okunduğu gecede, Afyonkarahisar'ın önceki dönem milletvekillerinden Müjdat Kayayerli, Halil Ürün, Halil Ünlütepe, Mahmut Koçak, İl Genel Meclisi üyesi Hasan Akyalçın, Halkbank eski genel müdürü Ahmet Ertuğrul, Ziraat Bankası genel müdür başdanışmanı Ali Kılıç, kardiyolog Prof. Dr. Mustafa Özkan, çocuk hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi ile Afyonkarahisarlı işadamlarımızdan İbrahim Alimoğlu, Şükrü Koçoğlu ve yıllarını Afyonkarahisar sevdası ile geçirmiş olan Emekli Albay Ahmet Bilginsoy göze çarpan katılımcılar oldular.

 

Konuşmalara özellikle birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunun damga vurduğu gecede, binin üzerinde davetli de birbirleriyle hasret giderme imkanı buldu. Yenimahelle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında "Yenimahelle'de üçüncü döneme imza atan ilk başkan olmasını, doğruluğundan dürüstlüğünden ödün vermeyerek, kimseye farklı davranmayarak dil, din, ırk, mezhep ayrılığı yapmadan, kimseyi ayrıştırmadan ve ötekileştirmeden, herkese eşit davranarak, kaynakları israf etmeden son derece doğru ve yerinde kullanarak, Yenimahalle halkının menfaatlerini her şeyin üzerinde gözeterek kullandığımızdan, karşımıza Yenimahalle için çok güçlü adayla çıkmalarına rağmen halkımızın teveccühü ile 3. kez başkan seçildim. Bundan sonra yükümün ve sorumluluğumun çok daha ağır olacağını biliyorum. İnanıyorum ki cumhuriyetin Ankara'sında, cumhuriyetin Yenimahalle'sinde büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe emin adımlarla yürüyeceğimizi ve Allah'ın iziniyle hiçbir hemşehrimin yüzünü yere eğdirmeceğimi ve büyük önderin çizmiş olduğu yoldan asla sapmayacağımı bütün hemşehrilerimin bilmesini istiyorum." dedi.

 

Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mehmet Ali Özerkan da yaptığı açıklamada Fethi Yaşar'a önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdiği ev sahipliği için teşekkür etti. Geleneksel olarak düzenledikleri iftar programlarının 12.sini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Özerkan, misafirleriyle tek tek ilgilenerek katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Önümüzdeki günlerde bu programın devamı niteliğinde ve dernek genel merkezinde düzenlenecek olan iftar yemeğinin hazırlıklarından bahisle "Dernek genel merkezimize ilginin artması için bu kutsal günleri bir fırsat olarak görmek zorundayız. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da azaptan kurtuluş olan bu mübarek günlerde hemşehrilerimizle bu vesilelerle sık sık biraraya gelmeyi amaçlıyoruz. Nasip olursa bütün vekillerimizin, bürokratlarımızın ve işadamlarımızın katılacağı iftar programlarıyla bir kez daha bir araya gelmek istiyoruz. Bu vesile ile önümüzdeki Kadir Gecesi'nin ve bu mübarek günleri taçlandıran Ramazan Bayramı'nızı en içten dileklerimle kutluyor, memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.