Ankara'daki Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği'nde Olağan Genel Kurul Yapıldı

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Ankara'daki Afyonkarahisar ve İlçeleri Dayanışma Derneği'nde Olağan Genel Kurul Yapıldı

 

Olağan Genel Kurul, ocak ayında yapılması gerekirken, pandemi koşulları gereği toplantı ve etkinliklerin ertelenmesi sebebiyle 15 Ağustos 2021 pazar günü gerçekleştirildi.

 

Dernek genel merkezinde gerçekleştirilen genel kurul, genel başkan Mehmet Ali Özerkan'ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından divan kurulu teşekkül ettirildi. Divan başkanı ve derneğin kurucu genel başkanı Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından genel başkanı kürsüye davet ederek 3 yıllık faaliyetlerinin üyelerle paylaşılmasını istedi.

 

İlk döneminde derneği bir mülkiyet sahibi yapan Özerkan, 2. döneminde ise Afyonkarahisar'dan eğitim için başkente gelen öğrencilere burs, kurs ve ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımlar yapıldığını, yetim ve öksüz çocuklarımıza kılık kıyafet yardımı yaparken, pandemi nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından durdurulan etkinliklerimizi yasaların el verdiği ölçülerde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu yeni dönemde ise çok daha önemli konuları hayata geçirerek hem ilimiz Afyonkarahisar'ımız için hem de Ankara'da yaşayan hemşehrilerimiz için çok daha faydalı olacak işleri hayata geçirmek üzere birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız ve aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte yeni döneme merhaba diyoruz. İnanıyorum ki bizim ilk günkü azim ve inançla yürüdüğümüz yolda, ilimizin milletvekillerinden, Valimizden ve Belediye Başkanımızdan gereken desteği ve katkıyı alabileceğiz. En kısa sürede yeni yönetim kurulumuzla birlikte kendilerini ziyaret ederek yeni projelerimizle ilgili bilgilendirmelerde bulunacağız. Biz her donemimizde olduğu gibi bu dönemde de "halka hizmetin Hakk'a hizmet" olduğu bilinciyle, yine güzel ve faydalı işlere imza atacağız." diyerek genel kurula katılan üyelere teşekkür etti.

 

Afyonkarahisar milletvekillerinin meclisin tatilde olması ve seçim bölgelerinde olmaları sebebiyle katılım sağlayamadığı olağan genel kurulda, eski Orman ve Su İşleri Bakanımız ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın gönderdiği telgraflar ve başarı dilekleri okundu. Önceki dönem milletvekillerimizden Müjdat Kayayerli bizzat katılarak, Halil Ünlütepe de genel kurula telefonla bağlanarak iyi dileklerini iletirken, milletvekillerimiz Burcu Köksal, Gültekin Uysal, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak genel kurul öncesi arayarak başarı dileklerini sundular.

 

Denetleme Kurulu raporunun sunulmasından sonra tahmini bütçe okunarak seçimlere geçildi. Seçimlerde üyelerin tamamının oyunu alarak göreve gelen yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.

 

Mehmet Ali Özerkan (işadamı)

İsmail Aydınkaş (işadamı)

İbrahim Aydoğdu (emekli asker)

Eren Özerkan (işadamı)

Sami Süzer (emekli savcı)

Erhan Bilge (veteriner hekim)

Mürşide Ayhan (emekli öğretmen, şair, yazar)

 

Yönetim ve denetim kurullarının seçiminin yapılmasının ardından, Afyonkarahisar'dan getirilen ağzıaçık, bükme ve kaymaklı ekmek kadayıfı ikramı sonrası genel kurul sona erdi.