Türkiye Halk Oyunları Birlik Platformu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü´nün işbirliğiyle gerçekleşen 'Dünya Atabarı Oynuyor' etkinliği, Atatürk´ün Samsun´a çıktığı tarih olan 19 Mayıs´ta saat 19.19'da, 19 ülke, 81 ilde eş zamanlı yapıldı.

Anıtpark önünde gerçekleşen ve 19 dakika süren 'Dünya Atabarı Oynuyor' isimli halkoyunu etkinliğine Vali Mutafa Tutulmaz’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır, bölge ve il müdürleri ve çok sayıda vatandaşlarımız katıldı.

19 ülke, 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan 'Dünya Atabarı Oynuyor' etkinliği ile ilgi bilgi veren İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışları ile Milli Mücadelenin başlangıcının 100’üncü yılı münasebetiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Türkiye Halk Oyuncuları Birlik Platformu’nun işbirliğinde 19 Mayıs 2019 günü saat 19:19’da yapılan bir etkinlik olduğunu belirtti.

Daha sonra Anıtpark önünde gerçekleşen 'Dünya Atabarı Oynuyor' halkoyunu etkinliği Halk oyunları ekipleri ile çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla 19 dakika devam etti.

'Dünya Atabarı Oynuyor' dans etkinliği günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.