Afyonkarahisar Sivil Dayanışma Platformu, 'Anayasa İçin Sözüm Var' kampanyası için PTT önünde stand açarak halkın taleplerinin meclise ulaşmasına destek verdi.rnrnAfyonkarahisar Sivil Dayanışma Platformu gönüllüleri, ‘Anayasa ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar Sivil Dayanışma Platformu, ‘Anayasa İçin Sözüm Var’ kampanyası için PTT önünde stand açarak halkın taleplerinin meclise ulaşmasına destek verdi. Afyonkarahisar Sivil Dayanışma Platformu gönüllüleri, ‘Anayasa İçin Sözüm Var’ kampanyası adı altında vatandaşlardan anayasa ile ilgili taleplerini topladı.
PTT önünde toplanan Sivil Dayanışma Platformu adına konuşan Murat Uçur, 12 Eylül 2012 tarihinde yepyeni bir anayasa için ‘Evet’ dediklerini dile getirerek, “Bugün bu milli iradenin sonucu olarak 12 Eylül cuntacıları yargı önünde hesap vermektedir. Yargı önündeki vesayet kalkmıştır. Milli iradenin üstünde daha üstün bir gücün olmadığı teyit edilmiştir. Pek çok hukuk dışı kavram eylem ve söylem ortadan hem de kendiliğinden kalkmıştır. Yeni anayasa için bir umut doğmuştur” dedi.
Uçur, Sivil Dayanışma Platformu önderliğinde birçok sivil toplum kuruluşu ile birlikte başlattıkları ‘Anayasa için sözüm var’ kampanyası çerçevesinde 150 bin insanın yeni anayasa ile ilgili taleplerini dile getirmelerine imkan sağlandığını belirtti. ‘Anayasa için sözüm var’ kampanyası kapsamında halktan yeni anayasa ile ilgili taleplerini toplayarak bunların Meclis’e ulaşmasını sağlamak ve insanları yeni anayasa yapım sürecine dahil etmek amacı ile farklı il ve ilçelerde 43 noktada stantlar kurtulduğunu anlatan Uçur, şöyle dedi: “Stantlara gelerek görüş bildiren insanlar hazırladığımız 10 maddelik talep ortaklaştırma formumuzu imzalayarak eklemek istedikleri talepleri onlar da bunları talep formlarına yazarak Meclis Uzlaşma Komisyonu’na gönderdi. Kampanya çerçevesinde stantların yanı sıra 1 milyondan fazla insana elektronik posta gönderilerek yeni anayasa sürecine taleplerin Meclis Uzlaşma Komisyonu’na ulaştırarak katılmaları istendi. Yeni anayasa hepimizin anayasası olacaktır.” Konuşmanın ardından platform üyeleri açtıkları stantlarda vatandaşların yeni anayasa taleplerini aldı.