Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu ve yönetimi, Diyarbakır hdp binası önünde, çocukları dağa kaçırılan annelerin feryadına eşlik etti.

Salı günü ilimizden yola çıkan Kadın Meclisi üyeleri Çarşamba ve Perşembe gününü Diyarbakır annelerinin eylemine destek vererek geçirdi.

Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden bir çok annenin, hdp Diyarbakır İl Başkanlığında başlattığı oturma eylemine destek verdiklerini belirten Canser Kuzu,"ana yüreğindeki güç, terörü bitirecektir" dedi.

Hdp il binasındaki anneleri ziyaret eden, hepsiyle teker teker görüşen Canser Kuzu ve yönetimi, annelerin acılarına ortak oldular.

Annelerle 2 gün süreyle eyleme katılan ve destek veren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canser Kuzu; " Diyarbakır’dan yükselen annelerin feryadı, terör örgütünün ve terör örgütü sevicilerinin planlarını bozacaktır. Çünkü terörün boyutu ne olursa olsun, nereden destek alırsa alsın, anne yüreğinin gösterdiği güç karşısında duramayacaktır"dedi.



Başkan Kuzu; "Evlerinde, okullarında olmaları gereken çocuklarımızı, PKK ve destekçileri ailelerinden koparmakta, bir çocuktan terörist yetiştirmek amacıyla hem çocuklarımızı hem ailelerini sonu gelmez bir zulme maruz bırakmaktadırlar. Bir çocuktan terörist doğuran karanlığa ses çıkaramayanların, annelerin çocuklarına kavuşmak için ortaya koydukları direnişi görmezden gelenlerin çocuğunu arayan annelerin yanında duramama acizliğine karşılık, çocuklarımızın yaşam hakkını savunmayı hem insani hem de mesleki bir görev olarak değerlendiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İki gün süreyle annelere destek verdiklerini belirten Canser Kuzu, Diyarbakır'daki bu eyleme desteğinde çığ gibi büyüdüğünü görmekten mutlu olduğunu söyledi.