Afyonkarahisar da Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde çoklu araba kazasında yaralanan şahısın ambulans ekiplerine saldırdı iddiası

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bugün nöbetçi eczanelerAfyon'da bugün nöbetçi eczaneler

 

İddiaya göre olay Afyonkarahisar da Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan Bayraktepe Cami önünde çoklu araba kazasında yaşandı. Yaralanan Ahmet H. ‘nin kendisine yardım için gelen ambulans ekibi tarafından ilk mudahalesi yapıldıktan sonra Afyonkarahisar Devlet Hastanesine götürülürken bilinmeyen bir sebeple ambulans ekibine saldırıda bulunmuş. Ambulansta görevli bayan personellerden birinin boğazını sıkmış, ayırmaya çalışan diğer bayan personeli duvara fırlatarak yaralanmasına sebep olmuş ve yine aynı ambulansın şoförünü de darp etmiş.

 

Olayı telsiz anansuyla çığlık çığlığa komutaya bildiren sağlık çalışanının yardımına yine sağlık çalışanı motorize ekiple yine telsiz anonsu ile olayı duyan başka bir ambulans ekibi de 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimine birlikte olay yerine darp edilen ekibe destek için gelmiştir. Motorize ekibindeki personel polis ile beraber saldırganı etkisiz hale getirip hastaneye naklini güvenli bir şekilde sağlanmıştır.

 

Geçtiğimiz hafta da Bolvadin’de  ehliyetsiz ve alkollü olarak araç kullanırken ambulansa çarpan ve ambulansta görevli ekibin yardım için araçtan inmesini fırsat bilerek ekibe bıçakla saldıran şahıs vakası ve bugün yaşanan olay göstermiştir ki sağlık alanında şiddet gün geçtikçe daha vahim bir hal almaktadır.

Kendilerine yardım eden ekibe saldıracak kadar gözü dönmüş insanların karşısında savunmasız kalan sağlık çalışanları ambulanslarda, hastanelerde ve daha birçok yerde tehdit, darp gibi şiddetlere maruz kalıyor ve hatta öldürülüyorken durup düşünmemiz gereken nokta sağlık personelini şiddetten nasıl korunacağı olmalıdır. Yapılan bu şiddete hiçbir şey geçerli bir sebep olamaz. Kendi ailelerini, çocuklarını bırakıp vatandaşa yardıma koşan sağlık çalışanlarının hiçbiri bu şiddeti hak etmiyor.

 

Gün geçtikçe artan bu vakalara dur demek için artık daha fazla önlem alınması özellikle ambulans ekiplerimizin can güvenliğinin sağlanması çok büyük önem arzetmektdir. Bugün darpa maruz kalıp yaralanan ekiplere geçmiş olsun diyor ve bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını temenni ediyoruz.