Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın açıklamaları...

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın açıklamaları...
 

JANDARMA KAVŞAĞINDAKİ YAYA GEÇİTİNE DİKKAT

Belediye elbette şehrimize yakışanları görüntülediği gibi, sıkıntıları da canlı, yerinde tespit etmeli ve kayda almalıdır. Yağmur yağdığında çıkıp yolları gezmesini biz daha önce de tavsiye etmiştik. Yolların nerelerinde sular birikiyor? Nerelerde su giderleri yukarda kalıyor? Bunları tespit ederek gerekli tesviye yapılmalıdır. Bazı yaya geçitleri bile su içinde. Vatandaş trafik ışığına mı baksın?  Gelen araca mı baksın? Karşısından gelen yayaya mı baksın? Yoksa yürüyeceği yerde biriken suyun neresinin az olduğuna mı baksın. Mesela  Jandarma kavşağındaki yaya geçidi. Binlerce insan burayı kullanıyor. Tam yaya geçidi olarak belirlenen yerde su birikiyor. Yetkililer buraları görmeli.
 

AMBARYOLU'NDA TEPENİZE SULAR BOŞANIYOR

Şehrin en işlek kaldırımlarından olan Ambaryolu’nda kaldırımdan yürüdüğünüzde binaların oluklarındaki hasarlardan dolayı tepenize sular boşanıyor. Siz yapacağınız işlerin programını yapmaya çalışırken birden tepenize boşalan bir su ile irkiliyorsunuz. Yapacak bir şey olmadığı için yolunuza devam ediyorsunuz. Gereksiz ıslanmanız yanınıza kar kalıyor. Yetkililer bunları görmeli. 

Çevre belde ve köylerden gelen yolcuların yağmur anında sığınabilecekleri bir kapalı durakları yok. Şehir merkezinde ikamet etmeseler de sonuçta bu insanlar bizim insanımız. Merkezdeki esnafımızla alışveriş yapan, şehre ekonomik katkısı olan, şehrin canlılığını artıran insanlar. Eski Emekliler Lokali önü, Efeler Kavşağı gibi belli noktalara kapalı duraklar yapılmalıdır. Bunlar merkezde ikamet etmiyor, belediyenin sorumluluğunda değil diye düşünülmemelidir.


YA ADİL BİR DÖNÜŞÜM YAPI YA DA VATANDAŞIN ÖNÜNÜ AÇIN
Kentsel dönüşümde amacın yörede yaşayanların daha sağlam ve konforlu binalar yaparak yaşam kalitesinin artırılması olduğu söylenmektedir. Yani amaç yöre halkının refahı. Şimdi düşünelim; arka sokakta 30 m2 2 katlı ahşap bir eviniz var. Buraya m2si 400 tl’den ödeme yapılacak. Ne tutar. 12 bin lira. Üzerindeki yapıya da 30 bin lira değer biçilse toplam 42 bin lira yapar. Bu vatandaş 42 bin lirayı alacak ve açıkta kalacak. Yaşam kalitesi arttı mı bu insanın? Hayır. 42 bin lirası var ve evsiz. Kredi veriyorlarmış ta kira yardımı veriyorlarmış ta bilmem ne. Siz öncelikli olarak vatandaşın evi kadar bir evi vatandaşa karşılıksız olarak vermelisiniz. İnşaat süresince vereceği kira ücretini de siz karşılamalısınız. Eğer vatandaşın daha geniş bir ev talebi olursa o zaman fazladan bir ücret talep edebilirsiniz. Bunun dışındaki bir uygulama m2 fiyatı ne olursa olsun bizce adil bir uygulama olmayacaktır.  Biz bunu yapamayız diyorlarsa ikinci bir önerimiz de var. Kentsel dönüşüm yapılacak yörenin projesini devlet belirlesin, o projeye uymak koşuluyla vatandaş istediği müteahhitle anlaşarak yaptırabilmesinin yolu açılsın. En önemli husus ise oldu-bittiye getirilmeden, konuşarak, herkesin aklındaki soru işaretleri giderilerek, herkesin razı olduğu bir dönüşüm ile bu işi gerçekleştirmektir. Bu kadar soru varken Şubat’ta ihale yapılması doğru değildir.

 
ASANSÖRLÜ YAYA ÜST GEÇİDİ SAYISI EN AZ 5 OLMALI   
Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında 3 adet asansörlü yaya üst geçidi yapma kararı almış. İl Sağlık Müdürlüğü önü, Gazi Endüstri Meslek Lisesi önü ve İsmet İnönü Bulvarı üzerine.  Gazi Endüstri Meslek Lisesi önüne yapıldı. Bunlarla beraber Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Esentepe durağına da bir asansörlü üst geçit yapılmalıdır. DSİ önünde bulunan yaya üst geçidi asansörlüye dönüştürülmelidir. Yapılacak olan asansörlü yaya üst geçitlerinin en kısa sürede yapılması ve teslimat süreleri ihale yapılırken belirtilmelidir. Ayrıca asansör kısmı, kapı dahil 4 tarafı mutlaka şeffaf bir malzeme ile kaplanmalı, insanımızın güvenle binebileceği bir ortam sağlanmalıdır. Gazi Meslek Lisesi önündeki gibi mermerle kaplanmamalıdır. Buradaki kaplamanın da sökülerek şeffaf hale getirilmesi daha elzemdir.


 WHATSAPP BİLDİRİMİ GERİ ÇEKMELİDİR
WhatsApp kullanıcılarına bir bildiri göndererek kişisel verileri Facebook gibi üçüncü şahıslarla paylaşımı için onay istemektedir. Aslında istemek te denemez bir zorlamadır. Ya onay verirsin ya da 8 Şubat’tan sonra kullanamazsın diyor. İktidarın bu duruma müdahale ederek özel hayatın gizliliği koruma konusunda WhatsApp’ın bu isteğinin önüne geçmelidir. Zira WhatsApp Avrupa ülkelerinde bu şekilde bir uygulaması yoktur. 


AŞI HAKKINDAKİ BELİRSİZLİK KALKMADAN AŞILAMA YAPILMAMALIDIR
Sağlık Bakanı Twetter’dan bir açıklama yaparak aşı için Acil Kullanım Onayı için girişimde bulunacağını bildirmiştir. Acil Kullanım Onayı’nın içeriğinde diyor ki; etkinlik, güvenlik ve kaliteye bakılmaz. Aşı ile ilgili sıkıntılar yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Konuyla ilgili sorulara ve verilen cevaplara birlikte bakalım;
1-    Aşı virüse etkili mi? Bilmiyoruz.
2-    Aşının yan etkileri nedir, güvenli mi? Bilmiyoruz.
3-    Aşını kalitesi nedir, içeriğinde ne var? Bilmiyoruz.
4-    Aşılanan insanı ne kadar korur? Bilmiyoruz.
5-    Aşılanan insan tekrar hasta olabilir mi? Evet olabilir.
6-    Mutasyona uğrayan virüste aşı etkili mi? Kesin bir bilgi yok.
7-    Aşıdan sonra maske, mesafaye devam edecek miyiz? Evet.
8-    Bu durumda aşı yapmak mantıklı mı? Bu sorunun cevabını takdirlerinize bırakıyorum.
Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.