Afyonkarahisar Belediyesi çevremizi korumak ve sıfır atık projesine destek olmak amacıyla ambalaj atıklarının kaynağında toplanması konusunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

          İlimiz merkez mahallelerinde Ambalaj atıklarının kaynağında toplanması ve ayrıştırılması işi ihalesi yapılmış ve 1 NİSAN 2021 tarihinden itibaren 3 firma(Çağdaş Geri Dönüşüm, Palta Metal ve Geri Dönüşüm, Gültekin Geri Dönüşüm) çalışmalarına başlamıştır.

       Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Denetim Biriminden yapılan açıklamada vatandaşlarımızın çevrenin, doğanın korunması hammadde kaynaklarımızın tükenmemesi için en önemlisi geleceğimiz çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmak için ambalaj atıklarını evlerinde ayrı poşetlerle biriktirip hanelerine en yakın ambalaj atık konteynırlarını atmaları istendi.

           Şehrimizde bin civarında ambalaj atık kumbarası olduğuna dikkat çekilirken. Halkımızın bu sisteme daha kolay adapte olabilmesi için atıkları türlerine göre ayırmalarına gerek kalmadan KAĞIT, PLASTİK, CAM, METAL, KOMPOZİT atıklarını tek konteynırda toplamalarına imkan veren bir sistemin olduğu bildirildi.

Firmaların bu atıkları tesislerinde türlerine göre ayırıp geri kazanıma gönderdiği ifade edilirken, böylece ekonomiye katkıda bulunmuş olunarak, atıklar geri kazanılarak büyük bir maddi kazancın çöpe gitmesinin önüne geçildiğine dikkat çekildi.