Altın Yatırımcı Yorumları ve Tavsiyeleri

Bir yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken birçok konu vardır. Bu konulara dikkat edildiği takdirde kazanç oranı maksimuma risk ise minimuma indirilebilir.
Kısaca bunlar sıralanırsa:
  • Yatırımınızı yapmadan önce teknik ve temel analiz yapın
  • Boğa piyasası mı yoksa ayı piyasası olduğunu mu inceleyin
  • Yatırımınızın uzun vadeli mi yoksa kısa vadeli mi olacağına karar verin
  • Ne kadar risk alabileceğinizi düşünün
  • Yatırıma ayırdığınız paranın size lazım olup olmayacağını analiz edin.
Bu soruları ayrı ayrı cevaplayabilir ve altın alırken özellikle dikkat edilmesi gerekenlere de değinebiliriz.

Boğa ve Ayı Piyasasının Alım-Satım İçin Önemi
Boğa piyasası almak istediğiniz herhangi bir yatırım aracının yükselme dönemine girdiğini ayı piyasası ise düşme dönemine girdiğini göstermektedir. Bu dönemler oldukça uzun sürebildiği için bu sebepten dolayı boğa piyasasındaysa almalı ayı piyasasında ise eğer kısa vadeli yatırımcıysanız uzak durmalısınız veya aldıysanız elinizden çıkarmayı duruma göre düşünebilirsiniz.

Altın Alırken Dikkat Edilmesi Şart Olan Konular
Öncelikle altının iki ayrı değer sebebiyle düşük yükseldiği bilinmeli ve bu iki noktaya dikkat edilmelidir. Altının yükselişi ve düşüşü hem dolar hem de ons ile alakalıdır. Bu sebepten dolayı bu ikisinin de yükseleceği düşünülüyorsa altın almak en mantıklı yatırım aracı olacaktır çünkü fiyatı katlanarak gidecektir. Ons düşüyorken dolar yükseliyor diye altın almak pek faydalı değildir bunun yerine dolar alınabilir.

Altın Uzun Vadeli Bir Yatırım Mıdır, Kısa Vadeli Altın Alınıp Satılır Mı?
Altın uzun vadeli bir yatırım aracı olmaktadır. Buna rağmen kısa süre içinde alım satımı yapılabilir ancak en yüksek kazancı çoğu zaman alan ve uzun süreler elinde tutarak satmayan kişiler kazanmaktadır. Bu yüzden bu noktaya dikkat edebilirsiniz.

Altının Yükseliş ve Düşüşünde Haberlerin Etkisi
Neredeyse her yatırım aracı için geçerli olan bir konu haberlerden etkilenmesidir. Günümüz için pandemi sürecinin varlığı ons yani altının değerini artırmaktadır. Pandeminin biteceğine yönelik ciddi kaynaklardan haberler altının değerinde düşüşe sebep olabilir. Bu durumda altının haber kaynaklarından ciddi derecede etkilenebildiğini bu yüzden haberlerin takip edilmesinin önemli olduğunu göstermektedir. Bütün bunlara dikkat ederek yatırım yapabilirsiniz.