Afyonkarahisar Belediyesi, İDEA İnsani Yardım ve Eğitim Derneği ve Memur-Sen İl Temsilciliği ortaklığı ile başlatılan “Bir Yetim Bir Dilek Bir Yetimhane” projesi kapsamında, Çad’ın başkenti Encemine’de “Erol Battal Kız Yetimhanesi” açıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri


Afyonkarahisar Belediyesi, İDEA İnsani Yardım ve Eğitim Derneği ve Memur-Sen İl Temsilciliği ortaklığı ile başlatılan “Bir Yetim Bir Dilek Bir Yetimhane” projesi kapsamında, Çad’ın başkenti Encemine’de “Erol Battal Kız Yetimhanesi” açıldı.

Otuz iki kız yetime yuva ve okul olacak yetimhanenin bölümlerine ayrıca; Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’in Merhum babası Ali Zeybek ile Afyonkarahisar’da Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen’in kuruluşuna öncülük eden merhum sendikacılar; İrfan Ağılönü, Mehmet Arif Özdilek, İbrahim Özkul, İbrahim Yeşilırmak’ın isimleri verildi.

       Yetimhane açılışı için Çad’ın Başkenti Encemine’ye bir haftalık bir ziyaret gerçekleştirildi. Eğitim Bir-Sen Genel Sekreteri Sayın Latif Selvi, İDEA İnsani Yardım ve Eğitim Derneği Genel Başkanı Sayın Mustafa Yıldız, İDEA gönüllüsü ve Eğitim Bir-Sen kurucu mensuplarından Sayın Ahmet Balı ve Memur-Sen Afyonkarahisar Temsilcisi, Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Sayın Başkanı Mustafa Arslan’dan oluşan heyet yurda döndü.

       Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa ARSLAN; “Başta proje ortağımız olan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek,  İDEA İnsani Yardım ve Eğitim Derneği  Genel Başkanı Sayın Mustafa Yıldız, Memur-Sen mensubu Afyonkarahisar’daki kardeşlerimiz, Eğitim Bir-Sen teşkilat başkanlarımız  olmak üzere; katkı sunan, emek veren, dua eden tüm kardeşlerimize en kalbi duygularla teşekkür ediyorum. Gök kubbede hoş bir seda bırakmak, mazlumlara el uzatabilmek ve Rabbimizin rızasını umarak başladığımız projemizi hedefe ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd ediyorum. Ümidimiz odur ki burada yetişen evlatlarımız mazlum coğrafyalara dirilişin ateşiyle hayat verecek öncüler, öncüleri yetiştirecek anneler olsunlar inşallah.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Çad Büyükelçi Yardımcısı Seyfullah Semerci, İDEA Genel Başkanı Mustafa Yıldız, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, Çad İslam Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Abdadayim Abdoulaye Ousaman, TİKA Çad koordinatörü Mücahit Ateş, Türkiye Maarif Vakfı Çad Temsilcisi İbrahim Duman ve Çad Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Mbairiss Ngartoide Blaise’nin katıldığı açılış töreninde konuşan Latif Selvi, yetimhanenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Yetimler hepimizin sorumluluğu altındadır. Toplum olarak yetimlere bakmak bizim görevimizdir. Bu yetimhanenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle, sendikamıza uzun yıllar hizmet eden ve sekiz yıl önce aramızdan ayrılan Erol Battal’a Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Türkiye Maarif Vakfı Çad Temsilcisi İbrahim Duman’ı vakfın okulunda ziyaret eden heyet, okullar hakkında bilgi aldı.