BOLVADİN SYDV'DE YERSİZ ÖDEME İDDİASIrnrnHAKAN GÖZALAN (İHA) - Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) yersiz ödeme yapıldığı iddiasıyla, aralarında kaymakam ve müftülerin de ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

BOLVADİN SYDV’DE YERSİZ ÖDEME İDDİASI HAKAN GÖZALAN (İHA) – Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) yersiz ödeme yapıldığı iddiasıyla, aralarında kaymakam ve müftülerin de olduğu 65 kişiye ödeme emri gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Bolvadin ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda (SYDV) 2005-2010 yılları arasında yersiz ödeme yapıldığı iddiasıyla ilgili inceleme başlatan Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi, araştırmalarını sonuçlandırdı. 2005 ve 2010 yılları arasında geniş kapsamlı olarak inceleme başlatan müfettişler, Bolvadin SYDV’de gerçeğe aykırı fiilin ortaya çıkmasını önleyecek ve denetim makamını yanıltacak şekilde beyanname düzenlenerek ödeme yapıldığını belirledi. Vakfın amaçları arasında olmamakla birlikte bazı kurumlarda çalışan kişilere cep harçlığı verildiğinin belirlenmesi ile birlikte aralarında hala görevde olan belediye başkanları, ilçedeki görevini tamamlayan kaymakamlar ve ilçe müftülerinin de bulunduğu 65 kişiye yersiz ödeme yapıldığı iddiasıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 221 bin liralık ödeme emri gönderildiği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, 2005 ve 2010 yılları arasında teknik takip ve incelemelerin yapıldığını ve araştırmaların devam ettiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.