Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde de umuma açık alanlarda ‘alkol yasağı’ uygulanacağı bildirildi. Afyonkarahisar’daki alkol yasağının ilçelerde de uygulanmaya başlayacağı bildirildi. Afyonkarahisar Valiliği kararını aynen uygulama kararı alan ilçelerden Şuhut’ta, bu karar Şuhut Belediyesi ilan servisi tarafından belediye hoparlöründen vatandaşlara duyuruldu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi Şuhut’ta da umuma açık alanlarda alkol yasağının uygulanacağı, gerekli hallerde de Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre para cezası uygulanacağı bildirildi.
Hafta sonu memleketi Afyonkarahisar’da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, ısrarlara rağmen basın mensuplarının alkol yasağı ile ilgili sorusunu cevapsız bırakmıştı. Bakan Eroğlu, ısrarlı sorulara rağmen valinin gerekli açıklamayı yaptığını, başka bir şey söylemeye gerek olmadığını kaydetmişti.
Şuhutlular ise yasağın Şuhut’ta uygulanacak olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Şuhutlu bir vatandaş, piknik alanlarında çay bahçelerinde alkol alan kişilerden rahatsız olduklarını söyledi.
Bazı vatandaşlar ise yasağın özgürlükleri kısıtlayıcı nitelikte olduğunu, isteyen kişinin istediği yerde içki içmesi gerektiğini ifade etti.