Afyonkarahisar Valiliği’nin aldığı ‘alkol yasağı’ belirlenen 15 günlük sürenin dolması ile birlikte resmen başladı. Kararın uygulamaya başlandığı ilk günde 25 kişiye 169 TL’den ceza kesildiği belirtildi. Afyonkarahisar Valiliği’nin 24 Nisan 2012 günü, ‘açıktan alkol almanın ve alkol satışının yasaklanmasına ilişkin 2012/3 sayılı kararı’ 13 Mayıs 2012 günü itibari ile resmen uygulamaya başlandı. Bu konuda gelen ihbarları tek tek değerlendiren Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kabahatler Kanunu’nda yer alan ‘Emre Aykırı Davranış’tan suçu işleyen kişi hakkında 169 TL para cezası uyguladı. Kararın uygulanmaya başladığı ilk gün 25 kişiye ceza kesildiği belirtildi.
Afyonkarahisar Valiliği, il sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla gerekli önleyici tedbirleri almak adına bu yasak kararını almıştı. Alınan karar ile; kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda il merkezi, ilçe sınırları içerisinde veya meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde, her çeşit taşıma araçlarının içinde açıkta alkol içilmesi veya satılması yasak edildi.
Gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlar, ibadethane, terk edilen yapılar, inşaatlar, banka ATM’leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri, içerisinde çeşitli işyerleri olan 24 saat açık iş hanı merdiven boşlukları ve boş alanlarında da alkollü içeceklerin içilmesi Afyonkarahisar’da yasaklanan yerler arasında gösterildi.
Bu suçu işleyenlere, Kabahatler Kanunu’nda yer alan ‘Emre Aykrı Davranış’tan 169 TL para cezası uygulanacağı öğrenildi.