Afyonkarahisar’ın termal turizm bölgesinde yer alan ve borçların ödenmemesinden dolayı alacaklı bankalar tarafından icraya verilen toplam 80 bin metrekare olan iki arsayı alacaklarına mahsuben Türkiye Finans Katılım Bankası aldı.



İş adamı Ali Acar’ın sahibi olduğu ve 5 yıldızlı Alila Otel’in yanında yer alan iki parsel arsa Afyonkarahisar İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı. 25 Aralık’ta olan ilk satışa kimse katılmayınca ikinci satışa aktarıldı. Yaklaşık 15 Milyon muhammen bedel ile satışa çıkarılan 42 bin metrekarelik ilk parselin satışına Türkiye Finans Katılım Bankası alacaklarına mahsuben alıcı oldu.



BANKA ARSALARI YARI FİYATINA ALDI



Elektronik ortamda verilen 7 milyon 500 bin liralık teklife karşılık başka bir teklif gelmedi. 15 dakikalık süre içinde başka talipli çıkmayınca, Türkiye Finans Katılım bankası 15 milyonluk arsayı yarı fiyatına alarak yeni sahibi oldu. 8 milyon 141 bin lira muhammen bedel ile satışa konulan ikinci parsel için ise yine tek istekli çıktı. Türkiye Finans Katılım Bankası elektronik ortamda 40 bin metrekarelik arsa için 4 milyon 100 bin lira teklif verdi. İhalenin devam ettiği süre içinde başka katılımcı olmayınca, banka termal tesisler bölgesinin ortasındaki iki arsanın yeni sahibi oldu. Yan tarafında bulunan Alila Otel’in geçtiğimiz gün yapılan satışına hiç kimse katılmamıştı.





GAZETE 3