AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av.Ali Özkaya'nın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av.Ali Özkaya'nın 10 Aralık İnsan Hakları Günü mesajı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av.Ali Özkaya, 10 Aralık İnsan Hakları Gü
nü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Özkaya mesajında şunları söyledi...
 

Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 10 Aralık 1948 yılında kabul edilmesi münasebetiyle, her yıl 10 Aralık günü dünyada olduğu gibi ülkemizde de İnsan Hakları Günü olarak kutlanılmaktadır.

İnsanların hiçbir ayrım gözetmeksizin, yalnızca insan oluşlarından dolayı, özgür, eşit ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğu Beyanname ile ilan edilmiştir.

İnsanların, farklı kültür ve ırklardan gelmesi, farklı değerlere sahip olmasının hiçbir önem arz etmemektedir. Toplumları oluşturan insanların ortak paydasının her türlü farklılığa rağmen ortak paydaları, temel hak ve özgürlükleridir. Temel hak ve özgürlüklerin korunması bizlerin ve tüm vatandaşlarımızın da en büyük ödevidir.

Toplumların huzur ve barış içerisinde bir arada olmalarının en temel prensibi, inanç, ırk, görüş ve fikir ayrılıklarına bakılmaksızın, birbirlerinin hukuklarını korumaları ve saygılı olmalarına bağlıdır.

Alemlere Rahmet Peygamber Efendimiz (s.a.v) çağlar öncesinden “Ey insanlar! Biliniz ki rabbiniz birdir, atanız da birdir. Bütün insanlar Âdem’den gelmiş, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Arap’ın Arap olmayana, Arap olmayanın Arap’a, beyazın siyaha, siyahın da beyaza hiçbir üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük ancak takvâ iledir.” Sözleriyle Veda Hutbesinde bizlere insanların eşit olduğunu, kimsenin kimseye üstün olmadığını bildirmiştir.

2002 yılından bu yana ise, Aziz Milletimizin yön vermesiyle, AK Parti iktidarları boyunca, ülkemizdeki insan hakları ihlallerine yol açan her türlü uygulamaya son verilmiş, dil, din ve ırk ayrımları ortadan kaldırılmış, her türlü insan hak ve özgürlüğünü kısıtlayan yasaklara son verilmiştir.

Bu düşünceler ile tüm dünyada yaşanan insan hak ve özgürlüklerine karşı ihlallerin son bulacağı, tüm insanların, kardeşce, eşit ve özgür olarak yaşayacakları adil bir dünya için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirterek, 10 Aralık İnsan Hakları Gününü tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
 

 

Av. Ali ÖZKAYA

Afyonkarahisar Milletvekili

TBMM Anayasa Komisyonu Başkan V.