AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya CHP Grubu tarafından Meclise sunulan Araştırma Komisyonu kurulması teklifi aleyhinde AK Parti Grubu adına yaptığı konuşma ile alakalı bir açıklama yaptı.

MESELE, SOYLU, YILDIRIM VE ERDOĞAN DEĞİL TÜRKİYE MESELESİDİR
Milletvekili Özkaya, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, verilen usüle aykırı olduğunu belirterek, “CHP olarak kendi kafanızda bir araştırma komisyonu kurmuşsunuz. Bu komisyonun hem savcısı hem hâkimi olarak yargılama yapmış, hükmü vermişsiniz,  usulen de bunu meclise getiriyor, bizden bunu onaylamamızı istiyorsunuz. Bu talimatı videolarında meclisin önümüzdeki hafta açılacağını ve bu konunun gündeme gelmesi gerektiğini belirten suç örgütü liderinden mi aldınız? Bu amaçla mı teklif verdiniz, biz bunu anlayamadık” dedi. Milletvekili Özkaya, Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını ifade ederek, “Türkiye’nin 90’lı yıllara geri döndüğünü, o günlerde yaşanan olayların bugünler de yaşanacağını iddia ediyorsunuz. Bu iddia tam bir akıl tutulmasıdır. Kusura bakmayın o günler çok geride kaldı. Türkiye’de, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 90’larda koalisyon hükümetlerinden kaynaklı, etkin yönetim eksikliğinden faydalanarak devlet içinde yer bulan çetelerin, paralel yapıların hepsi tarihe gömülmüştür. 90’ların Türkiye’si ile bölgesinde söz sahibi, Güçlü ve Yeni Türkiye’nin mukayese edilmesi hiçbir alanda mümkün değildir” diyerek, teklifi veren CHP’ye tepki gösterdi.

AK PARTİ İLLEGAL YAPILARIN HUKUK’A HESAP VERMESİNİ SAĞLADI
Yaşananların Uluslararası güç odakları ve istihbarat örgütlerince tarafında organize edildiğinin altını çizen Milletvekili Özkaya, “Birleşik Arap Emirliklerine kaçmış veya kaçırılmış, bunların piyonu olmuş birisinin açıklamaları üzerinden Türkiye’nin gündemini meşgul etmek, Aziz Milletimize ve ülkemize verilebilecek en büyük zararlardan birisidir. Kusura bakmayın Türkiye’nin gündemini mafyaya, çetelere teslim etmedik, edilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi daha önceki saldırılara da eyvallah etmedik, bundan sonrakilere etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti iktidara geldiği günden bu yana her alanda önemli reformları hayata geçirmiştir. Bunların arasında bize göre en önemlisi, devlet içerisinde kendisini devletten büyük gören yapıların, çetelerin ve mafyaların hukuk önüne çıkarılarak temizlenmesinin sağlamasıdır. Cumhuriyet tarihi boyunca bu alanda yapılamayan çalışma Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ile yapılmış, mafyaların, çetelerin, paralel tamamının kökü kazınarak, hukuk önünde aziz milletimize hesap vermeleri sağlanmıştır” dedi.