Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Milli Mücadele kahramanlarından Afyonkarahisarlı Ali Çetinkaya hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi.rnrnDernekte ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Milli Mücadele kahramanlarından Afyonkarahisarlı Ali Çetinkaya hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Dernekte bir basın toplantısı düzenleyen Kumartaşlı, basında Ali Çetinkaya ile ilgili çıkan haberlere ilişkin gelecek tepkileri beklediğini ancak birkaç sivil toplum kuruluşu ve bir siyasi partinin dışında hiç kimseden tepki gelmediğini söyledi. Ali Çetinkaya’nın bir gazi olduğunu anlatan Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ali Çetinkaya birden fazla savaşa katılmıştır. Bizim gözümüzde gazidir. Dernek olarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Ali Çetinkaya’yı hiçbir şekilde bu şekilde bir katil imajının verilmesine müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz. İleriki dönemlerde eğer Ali Çetinkaya ile ilgili bir basın açıklaması veya bir eylem sözkonusu olacak olursa da Ali Çetinkaya’yı ilk savunan kişilerin bizlerin olacağını söylüyorum. Bu açıklamayı yapan arkadaşların da hiçbir şekilde tarihimizle alakalarının olduğunu zannediyorum. Üzülerek söylüyorum Afyonkarahisar’ımız tarihine sahip çıkmıyor.”