Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde yer alan meslek yüksekokullarının (MYO) iç donanım eksiklerinin giderilmesi amacıyla bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde yer alan meslek yüksekokullarının (MYO) iç donanım eksiklerinin giderilmesi amacıyla bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Rektörlük binasında gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Bayram Turgut, Dinar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Ertan, Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız, Sandıklı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Koray Gürpınar, Şuhut MYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Bayrakçeken, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran,  Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan katıldı.

580 bin liralık bilgisayar ve bilgisayar malzemesi desteği

Toplantıda, MYO’lara yönelik gerçekleştirilen yatırımlar ile ilgili bilgiler veren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, ilçelerin hiçbirini birbirinden ayırmadıklarını ifade etti. AKÜ üst yönetimi olarak tüm akademik birimlere her türlü katkıyı sunarak eğitim ve öğretim kalitesinden taviz vermediklerini dile getiren Solak, “Öğrencilerimizin ihtiyaçları konusunda empati yapıyoruz ve bu kapsamda ihtiyaçları gideriyoruz. Fakültelerin de ihtiyaçları olmasına rağmen bu yıl büyük oranda MYO’lara yöneldik. Bolvadin’e daha önce 15 bilgisayar vermiştik, bu kez 5 ile tamamlıyoruz. Bununla beraber Emirdağ’a ve yine Dinar’a 20 bilgisayar, Bolvadin’e 20 bilgisayar, Sandıklı’ya 20 bilgisayar olmak üzere bilgisayar ihtiyaçlarını gideriyoruz. Çay Meslek Yüksekokulumuza 30 tane verildi. Çay’ı saymazsak bile 580 bin liralık bilgisayar dağıtımı yapıldı” diye konuştu.

El değmeyen MYO kalmadı

Son 4 yılda ilçelere büyük önem verdiklerinin altını çizen Solak, “Biz üst yönetim olarak planladığımız son 4 senede, ilçelere büyük önem verdiğimize inanıyorum. Sandıklı ile başladık; Dinar, Bolvadin, Çay ve Sultandağı ile devam ettik. Bu yıl ise Emirdağ merkezli Bayat ve İscehisar’ı bir noktaya getirdik. Artılarımız da olabilir eksilerimiz de ama ilçelerimizde el değmedik bir meslek yüksek okulunun kalmadığına inanıyorum. Dazkırı da devam ediyor zaten. İhtiyaçları gidermeye devam edeceğiz. Bugün 580 bin lira değerinde bilgisayar malzemesi alarak sizlere dağıtıyoruz” dedi.

Fiziki ihtiyaçların ardından sıra iç donanımda

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise daha önceden fiziki ihtiyaçları giderdiklerini ve iç donanım eksikliklerini tamamlamaya başladıklarını söyledi. Karakaş, “Üniversite yönetimimizin ilçelerde eksikleri tamamlama politikası doğrultusunda fiziki ihtiyaçlar giderilmişti. İç donanıma yönelik ihtiyaçlar kapsamında da bilgisayar gereksinimleri giderilmiş olacak. İlçelerimizdeki okullarda artık eğitim ve öğretimle ilgili her türlü hazırlık tamamlanmış durumdadır. Bundan sonra okullarımızdan başarı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Merkezde ne varsa ilçelerde de olacak

İlçelerde bir eksik olmaması için çok çaba gösterdiklerini belirten AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise “Afyonkarahisar’da merkezde öğrencilerimize sunduğumuz olanakların ilçelerimizde de olmasını istiyoruz. Meslek yüksek okullarına gelen öğrencilerimizin en son teknoloji ile donanımlı bilgisayarlar laboratuvarlarında ders almasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin güle güle kullanmasını diliyorum “ifadelerini kullandı. Toplantı sonunda MYO’lardaki mevcut durumlar konusunda Rektör Solak’a bilgiler verildi.